Sådan kan apps bruges til kommunikation af den samlede lønpakke

Sidst opdateret: 2022-09-055 min læsetid

Før du læser resten af indlægget, har vi en lille øvelse, du kan prøve. Uanset hvor du er lige nu, så tag et hurtigt kig på personerne omkring dig. Hvad gør de alle sammen? Hvad har de til fælles? Nemlig - alle bruger smartphones.

I dag er vi altid på nettet, altid på - ikke kun i vores privatliv, men også i arbejdslivet. Ifølge Deloittes Global Mobile Consumer Survey, ser vi faktisk på vores smartphones cirka 14 milliarder gange om dagen - eller i gennemsnit 52 kig pr. bruger! Der er ingen tvivl om, at vi elsker vores telefoner.

Vores konstante brug af smartphones har også medført et behov for øjeblikkelig tilfredsstillelse i alt, hvad vi gør. Vi køber ind, booker flyrejser, bestiller mad - alt sammen fra vores telefoner, alt sker omgående - og vi får øjeblikligt bekræftelser og respons på vores handlinger. Desuden forlanger vi konstante opdateringer og nyheder om alt i vores liv.

Se din samlede lønpakke på telefonen

Ovenstående ønsker, krav og forventninger omfatter naturligvis også vores arbejdsliv. Som medarbejdere, vil vi gerne føle os opdaterede og have fingeren på pulsen; Vi vil gerne vide alt om vores job, hvad vores samlede lønpakke egentlig er værd, og hvad den præcist indeholder.

De fleste førende organisationer har en total reward strategi, som omfatter udstedelse af et total reward statement (TRS) til medarbejderne. Her giver virksomheden medarbejderne et illustreret overblik over deres samlede lønpakke, herunder diverse goder, forsikringer, bonusser etc. Moderne medarbejdere forventer den samme grad af teknologi på arbejdet, som de bruger derhjemme. Derfor er det vigtigt, at kunne se og tilgå sin samlede lønpakke, når og hvor man vil.Total rewards app 2021

Et praktisk eksempel

Med mere end 44.000 medarbejdere i 22 lande, er Standard Bank Afrikas største bank. Virksomheden implementerede en samlet medarbejderplatform til total rewards, som gav medarbejderne bedre adgang til og større bevidsthed om deres samlede lønpakke.

“Man kan se det som et middel til at fastholde folk. Det er grundlæggende en løsning, hvor medarbejderne tilgår ét system, via en app, hvor de kan se alle de personalegoder, de har til rådighed,” fortæller Jelica Nerahoo, HRIS Systems Specialist, hos Standard Bank.

"Når medarbejdere forlader organisationen, er de måske ikke helt bevidste om, hvad de efterlader sig, så det foreslog lønningsteamet at gøre noget ved. Når medarbejderne nu overvejer at forlade Standard Bank, har de noget solidt at sammenligne med.” Download Standard Banks client casen og få mere at vide.

Fingeren på pulsen

Typisk tjekker medarbejderne deres total rewards statement én gang om året. Men, hvad sker der med en medarbejders samlede lønpakke, når han eller hun får et nyt personalegode eller en forsikring, eller tildeles provision eller en bonus? De ændringer påvirker naturligvis den samlede lønpakke.

Derfor bør medarbejderne løbende holdes ajour og gøres opmærksom på eventuelle ændringer i lønpakken, så de altid kan se hele pakkens aktuelle værdi. Og hvordan kan man bedst kommunikere og vise medarbejderne deres samlede lønpakke? Naturligvis via deres telefoner.

Hos Benify, ser vi, at 74% af alle logins på Benifys platformen sker via vores app. Benifys app giver medarbejderne mulighed for at logge ind på platformen, så de let kan tjekke deres samlede lønpakke, også uden for almindelig arbejdstid. Det giver også mobile medarbejdere samme ubegrænsede tilgængelighed, som hvis de arbejdede på et fast kontor.App_TRC_2

Kommuniker via en app

Udover at tilbyde medarbejderne bedre og lettere tilgang, kan administratorerne, når  platformen løbende får oplysninger fra de integrerede tredjepartssystemer, bruge platformens indbyggede kommunikationsværktøjer til at orientere medarbejderne om eventuelle ændringer i deres samlede lønpakke. Når alt kommer til alt, så er en medarbejders samlede lønpakke sjældent statisk. Benifys total reward er dynamisk og 100% mobil, og den giver medarbejderne et præcist og opdateret billede af deres samlede lønpakke.

Administratorer kan f.eks. vælge at sende emails, push-beskeder eller andre meddelelser via platformen, som: "Din samlede lønpakke er ændret", "Din kvartalsvise provision er offentliggjort og du kan se den her" eller "Du er berettiget til et nyt personalegode.”

Der er mange kritiske øjeblikke i en medarbejders ansættelsescyklus, som påvirker den samlede lønpakke. Førende organisationer bruger f.eks. kommunikationen omkring deres total rewards statement til, at lede brugerne hen til særligt indhold omkring sundhed og rådgivning, når der opstår en hændelse, der påvirker hverdagen.

Når en medarbejder får en lønforhøjelse, kan administratoren sende en besked, som inviterer medarbejderen til et webinar, hvor han eller hun kan lære mere om privatøkonomi eller hvordan man investerer sine penge. Man kan også sende en besked, når en medarbejder får en ny stilling eller lønforhøjelse. Man kan også sende målrettet kommunikation, der råder medarbejderen til at gennemgå sin sunhedsforsikring eller bestille en almen sundhedsundersøgelse.

Når man kommunikerer via appen, bidrager det til at give medarbejderne et dynamisk, samlet og godt overblik over den samlede lønpakke, frem for den vante, statiske lønseddel, der bare opdateres årligt.


Vil du vide mere om total reward statements? Så tjek vores whitepaper.

HENT TOTAL REWARDS WHITEPAPER