Hvad er et Total Reward Statement?

Sidst opdateret: 2022-03-115 min læsetid

Et Total Reward Statement er den totale kompensationspakke som en medarbejder får. En total kompensationspakke beregner, samler og visualisere den totale værdi af medarbejderens kompensationspakke udover løn. Det vil altså sige alt det som medarbejderen får udover løn og som der kan sættes beløb på. 

Dette kan inkludere:

 • Personalegoder
 • Forsikring
 • Pension
 • Arbejdsgiverbidrag
 • Alt øvrig kompensation (f.eks. medarbejderbonus eller frugtordning på arbejdspladsen)

Et Total Reward Statement sendes for det meste ud en gang om året fra arbejdsgiveren til deres medarbejdere, enten som brev eller digitalt, som Min kompensation. Denne erstatter dog ikke en månedlig lønseddel eller den årlige lønopgørelse.

Hvordan bliver et Total Reward Statement brugt på arbejdspladsen?

Mange arbejdsgivere bruger et Total Reward Statement som en effektiv og bæredygtig medarbejderkommunikationsstrategi. Den samlede kompensationspakke i sig selv kan blive brugt til mange forskellige ting på arbejdspladsen, så som:

 • En effektiv måde at booste arbejdsgiverens evne til at tiltrække, ansætte og bevare deres bedste medarbejdere. Dette er oftest den effekt det har, efterhånden som de langsigtede fordele ved at have en tydeligere samlet kompensationspakke viser sig. Ved at visualisere og fremhæve omfanget af den totale kompensationspakke (enten under rekrutteringsøvelser, on-boardingprocesser eller præsentationsanmeldelser), vil arbejdsgiveren lykkes med at opbygge et stærkt employer brand.

 • At dække løninflation og reducere medarbejderudgifter. En samlet kompensations kommunikation er med til at give en medarbejders eksisterende kompensationspakke mere værdi, som en del af evaluering af resultater, udvikling og lønninger. Da lønomkostningerne bliver en større del af arbejdsgiverudgiften, er det vigtigt, at moderne arbejdsgivere finder billigere alternativer til at kommunikere med deres medarbejdere. Dette gælder både mht. eksisterende samlede kompensationer, medarbejderfordele og kompensationspakker.

Hvorfor er det vigtigt at synliggøre medarbejderens totale kompensationspakke?

En total kompensationspakke (som Benify giver adgang til via Min kompensation) tilbyder medarbejderen en bedre forståelse for hvad de tjener, hvilke medarbejderfordele de er berettiget til samt hvilke pensioner og forsikringer deres arbejdsgiver tilbyder dem som en del af deres stilling. Når medarbejderen kun kan se halvdelen af disse tilbud, så går værdien ved kompensationspakken fuldstændig tabt. Det fører til et større såkaldt kompensationsgab.Computer_Hvad er et total reward statement

Hvad sker der når en medarbejder ikke forstår deres samlede kompensationspakke?

Hos Benify afslørede vi for nylig, at 80% af alle ansatte fortsat undervurdere deres samlede kompensationspakke betydeligt – hvilket betyder at færre medarbejdere drager fordel af personalegoder, tilskud eller forsikringspolitik, som er til rådighed for dem. Utroligt nok ser den gennemsnitlige medarbejder kun 67% af deres samlede kompensation – og tallet er højere i den private sektor end i den offentlige sektor.

Benifys seneste undersøgelse af kompensationsgab viste klare forskelle mellem sektorer, alder og geografisk placering. For eksempel vil de, der arbejder inden for løn og kompensation, såsom HR og lønningspersonale, værdsætte deres samlede kompensation og belønningspakker op til 37% mere end medarbejdere fra andre sektorer. Dette fører til at flere og flere medarbejdere tyr til andre muligheder, såsom online kompensations regnemaskiner, for at forstå deres totale kompensation.

Sådan regner du en medarbejders samlede løn og kompensation

Det her er den vanskelige del. For arbejdsgivere viser det sig ofte at beregninger og oprettelsen af den samlede kompensationspakke for hver medarbejder kan være en meget tidskrævende og besværlig proces – en proces der tager den tid væk som skal bruges på forretning.

For at kunne skabe et effektivt overblik over den totale kompensationspakke og medarbejderfordele skal en arbejdsgiver indgå i en række forskellige variabler. Disse variabler kan være specifikke for den bestemte arbejdsgiver, eller de kan reguleres gennem national infrastruktur (fx. statsskatlovgivning).

Udover bruttoløn skal en samlet kompensationspakke tage højde for:

 • Nationale skattemodeller og medarbejderens trækprocent.
 • Virksomhedensbidrag, personalegoder og bonusser (f.eks. sundhedstilskud og tilskud til firmabil, telefon etc.).
 • Arbejdsgiverbetalt pension og ATP-bidrag
 • Socialsikringsbidrag

Digitalisering af den totale kompensationspakke gennem data automation

Når en arbejdsgiver har oprettet en model hvor alle relevante løn- og belønnings komponenter indgår, bliver det lettere for arbejdsgiveren at kunne automatisere processen til en større gruppe. Dette bliver dermed et enklere og billigere alternativ – hvilket betyder, at arbejdsgiveren kan duplikere hver udmelding af totale kompensationspakker med forskellige variabler baseret på medarbejderens situation.

Vil du have flere tips til hvordan du kan arbejde strategisk med medarbejderfordele, for at øge medarbejdernes forståelse for samme? Download en kopi af vores guide med 5 trin til en succesfuld benefits strategi i dag!

DOWNLOAD GUIDE