Optimale medarbejderfordele til at styrke arbejdsstyrken i 2021

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

Et nyt år bringer nyt håb og ny optimisme ... og for mange af os bragte det også en ny måde at arbejde på.

De fleste mennesker oplevede at deres arbejdsliv ændrede sig i 2020, idet hele arbejdsstyrken arbejdede hjemmefra på grund af pandemien. Mens støvet så småt er ved at lægge sig, er fjernarbejde og større arbejdsfleksibilitet den nye norm. Da 900 HR-ledere blev spurgt, om de havde til hensigt at tillade medarbejdere, at fortsætte med at arbejde hjemmefra, selv når det ikke længere er nødvendigt, svarede 77% “ja”.

2021 giver arbejdsgivere chancen for at trygge ’reset’, implementere nye strategier, genoplive medarbejdere og sætte tingene på sporet igen. Dette inkluderer arbejdsgivere, der gennemgår deres eksisterende medarbejderfordele og reviderer deres tilbud.

Nytår, nye fordele

For at motivere medarbejderne og forbedre engagementet er det vigtigt, når man gennemgår sine medarbejderfordele, at arbejdsgiveren husker, at vores arbejdsliv påvirker vores personlige liv og omvendt. Med andre ord, er det ikke sådan at der eksisterer én version af John Smith på arbejdet og en anden version uden for virksomhed X - det er en og samme person. Derfor er det vigtigt at tilbyde medarbejderfordele, der understøtter hele personen, især når så mange af os arbejder hjemmefra, deltid eller fuld tid.

Så præcis hvilke medarbejderfordele ønsker medarbejderne sig i 2021? I The Benefits & Engagement Report undersøgte vi cirka 5.000 deltagere i alderen 18 år+ i hele Europa for at finde ud af det.

Mens balance mellem arbejde og privatliv, og medarbejderes sundhed, havde fået trækkraft i de senere år, har sidste års begivenheder gjort dem til højeste prioritet for arbejdsgivere overalt. Hvis du spekulerer på, om medarbejderfordele virkelig skaber medarbejderengagement, bør du læse dette indlæg grundigt.provide-a-global-total-reward-offer-that-works-on-a-local-level

Fleksibilitet og økonomisk velvære

Bonus og Profit Sharing viser sig at være den vigtigste medarbejderfordel for alle aldersgrupper og alle lande i vores undersøgelse, bortset fra Storbritannien hvor den rangerede andenpladsen. En måde at fortolke dette resultat på kunne være folks øgede behov for økonomisk velvære i betragtning af pandemiens virkninger, herunder fyringer, nedsat arbejdstid og mindre jobsikkerhed.

I Storbritannien er fleksibilitet (f.eks. arbejdstid og hjemmearbejde) den vigtigste fordel for alle aldersgrupper (undtagen for dem over 60) og i Sverige og Tyskland er det den næst vigtigste fordel. Dette resultat understreger, at for at være engageret i vores arbejde, har vi også brug for tid til de ting uden for arbejde, der er vigtige for os. Som en artikel om Harvard Business Review skriver, har undersøgelser vist, at folk, der finder glæde ved ikke-professionelle aktiviteter, ser fordele i både deres karriere og personlige liv.

Om fleksibilitet i arbejdet og medarbejderfordele, der understøtter hele personen, siger Katie Goodwin, l Head of Client Relations International hos Benify, at hun mener, at fleksibilitet har ændret betydning i dag. “Fleksibilitet før COVID-19 betød at arbejde hjemmefra og sikre, at dit arbejde kunne passe rundt i dit liv, og det er endnu mere relevant nu. Arbejds- og hjemmeliv har nu slørede linjer, og det at jonglere med dine familieforpligtelser, ældrepleje, børn og at kunne løbe midt på dagen kræver et nyt niveau af fleksibilitet. ”

Lykke, produktivitet og engagement

Når folk føler sig lykkelige i deres liv generelt, er de også mere tilbøjelige til at være produktive og engagerede i deres arbejde. En artikel fra Fast Company henviser til en undersøgelse ved University of Warwick, der fandt ud af, at lykke førte til en stigning i produktiviteten på 12%, hvilket afslører, at menneskelig lykke har store positive effekter på produktiviteten.

Artiklen deler også, at lavt medarbejderengagement er "en oplagt mulighed for virksomheder til at øge deres produktivitet ved, at investere i medarbejdernes velvære og arbejdsglæde."im1

The Freedom of Choice

Fleksibilitet handler ikke kun om arbejdstid eller arbejdssted; fleksibilitet i sig selv er også en fordel. I tilfælde af medarbejderfordele betyder fleksibilitet, at medarbejderne får mulighed for at vælge, hvordan de skal bruge deres budget til medarbejderfordele og vælge de medarbejderfordele, de har brug for.

Den bedste måde at give medarbejderne mulighed for at vælge deres egne fordele er gennem en fleksibel benefits strategi. En fleksibel benefits strategi, bygget af arbejdsgiveren, gør det muligt for medarbejderne selv at foretage deres egne valg. De kan vælge mellem en række udvalgte medarbejderfordele før skat, op til en bestemt værdi for at oprette en skræddersyet pakke med medarbejderfordele. Uanset om medarbejderne kan vælge deres foretrukne leverandør til sundhedsydelser eller børnepasningstjenester eller hvilke forsikringer de ønsker, er en fleksibel pakke vejen frem. Gå ikke glip af vores 4 must-read tips til opbygning af en effektiv global benefits strategi.

I 2021 betyder det at genopbygge din arbejdsstyrke og øge engagementet, at støtte medarbejdernes velbefindende både på arbejdspladsen og derhjemme, hvilket i dag sandsynligvis er det samme sted for mange medarbejdere.


Brug for hjælp til at skabe din benefits strategi for 2021? Download vores 5 trin til en vellykket benefits strategi.

DOWNLOAD GUIDE