Skaber personalegoder virkelig mere engagement hos dine medarbejdere?

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

Stort set alle virksomheder kender i dag vigtigheden af at have engagerede medarbejdere. Medarbejdere der er meget engagerede, er også mere glade, mere produktive, mere tilbøjelige til at ville være ambassadører for deres arbejdsgivere og mere tilbøjelige til at blive hos deres nuværende arbejdsgiver. Derudover ses der også en øget profit hos virksomheder som har højt engagerede medarbejdere. Så svaret er ja, engagement hos medarbejderne er vigtigt.

Som medarbejder har det enormt stor betydning for vores engagement og lyst til at blive i virksomheden om vi kan lide vores arbejde, om vi arbejder med noget vi er gode til, om vi kan bistå virksomhedens værdier og om vi føler os som en betydelig aktør på arbejdspladsen.

Et utal af forskellige kilder har også vist en sammenhæng mellem medarbejderfordele og medarbejdernes engagement. Vi har for nylig udført en omfattende undersøgelse på mere end 20.000 medarbejdere og HR-ledere for vores Benify Score undersøgelse. Skaber medarbejderfordele virkelig øget engagement hos medarbejderne? Svaret på dette er et klokkeklart ja.

Tilfredshed og engagement pga. personalegoder

Resultatet fra vores banebrydende undersøgelse er blevet udgivet i vores 2019 Employee Happiness Index. Vores undersøgelse viser at de medarbejdere som er mest tilfredse med deres komplette fordel- og bruttolønsordning, bedømmer at deres niveau af engagement er 11,5% højere end gennemsnittet og 25,3% højere end de som er mindst tilfredse. Derudover er den andel af medarbejdere som ser sig selv som ambassadør for deres arbejdsgiver 21,5% højere blandt de som i forvejen er tilfredse med deres fordelsordning.

Resultater fra SHRM’s 2018 Employee Benefits Report viser en lignende sammenhæng mellem personalegoder og engagement. I SHRM’s undersøgelser af job tilfredshed og engagement hentyder 92% af medarbejderne at frynsegoder er afgørende for deres overordnede tilfredshed med arbejdspladsen.

glade-medarbejdare-pa-arbejdspladsen

Sådan bidrager personalegoder til engagement

At tilbyde personalegoder er en smart og nyttig måde at vise dine medarbejdere at du bekymrer dig om deres velvære - både på arbejdspladsen og i privatlivet. Dit udbud af personalegoder viser at du interesserer dig for ”hele mennesket”.

At føle at man bliver værdsat, at folk interessere sig for en og at føle sig set medvirker alt sammen til at man som medarbejder føler sig knyttet til virksomheden. Hvis medarbejderen føler sig knyttet til virksomheden er der også større sandsynlighed for højere engagement.

Med et flertal af generationer som deler arbejdspladserne i dag er det afgørende at de medarbejderfordele du tilbyder har noget for alle. Med det menes der at medarbejderfordelene skal dække hvert individ og generation.

Medarbejdere forventer mere end bare et job og løn

I kampen om talent skal en virksomheds udbud af personalegoder ikke undervurderes. De dage hvor medarbejdere kom på arbejde for kun at hente deres lønseddel er overstået: i dag vil medarbejdere have mere. Nu hvor den gennemsnitlige medarbejder bruger omkring 40 timer om ugen på arbejdet giver personalegoder en ekstra værdi til timerne og tilbyder medarbejderen noget mere.

”Unge mennesker vil have mere end ’bare et job’. De vil have et arbejde som de føler sig stolte af og som de kan gøre en forskel med,” siger Henrik G. Pedersen, HR-konsulent for Krifa. Med deres 200.000 medlemmer er Krifa en af de største fagforeninger og a-kasse i Danmark. Deres mission er at booste jobtilfredshed i alle dele af samfundet samt at gøre det muligt for arbejdsgivere at sætte et eksempel for fantastiske arbejdsforhold, støtte og medarbejderfordele. ”Det er en del af vores DNA at tage god hånd om vores medarbejdere,” siger Henrik. ”Det er en fordel for hele organisationen, inklusiv vores kunder, at vores medarbejdere har det godt.”

to-glade-mennesker-udendørs-med-cykel

Fordelene ved at være fleksibel

En anden medarbejderfordel som har høj værdi, er en fleksibel politik på arbejdet. Da vi bruger de fleste af vores vågne timer på arbejdet, er fleksible arbejdstider eller arbejde hjemme fra en fordel, som vægtes højt af alle medarbejdere.

Vores undersøgelse viser at blandt alle medarbejderfordele, lige fra ekstra feriedage, betalt barsel, fleksible arbejdstider og muligheden for at arbejde hjemmefra, er det arbejdstid og ferie der befinder sig i kategorien for mest betydelige medarbejderfordele for alle generation og i alle industrier.

En fleksibel arbejdspolitik tillader medarbejderen at tage sig af personlige pligter når det er nødvendigt. Som et resultat af dette, føler medarbejderne at de bliver forstået, respekteret og støttet af deres medarbejder.

Vil du vide mere om vigtigheden af fleksibilitet og tilpasning af personalegoder? Download vores nye whitepaper, Freedom of Choice: Hvorfor tilpasning af afgørende for personalegoder.

DOWNLOAD WHITEPAPER