Hvordan kommer personalegoder til at tilpasse sig Industri 4.0?

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

Arbejdspladser og medarbejdere er i konstant udvikling og forandring, og arbejdsprocesser, der tilpasser sig, bliver hyldet som den fjerde industrielle revolution – også kaldet Industri 4.0. COVID-19-pandemien satte hurtigt skub i brugen af teknologi som bl.a. apps, og industri 4.0 har derfor spredt sig hurtigere end forventet. Men hvordan tilpasser virksomheder sig disse hurtige ændringer, når det kommer til HR?

Hvad er Industri 4.0?

I 1999 sagde Anthony Giddens, sociolog og tidligere direktør for London School of Economics, at verden blev mindre på grund af teknologi og billigere rejser.

Han tog ikke fejl.

Hvis vi spoler frem til 2016, opfandt Klaus Schwab, grundlægger og administrerende formand for World Economic Forum, udtrykket ”den fjerde industrielle revolution .

Men hvad er den fjerde industrielle revolution egentlig?

Den fjerde industrielle revolution, også kaldt Industri 4.0, omfatter nye teknologiske gennembrud som kunstig intelligens (AI), selvkørende biler, robotteknologi og Industrial Internet of Things (IIoT), men refererer generelt til det faktum, at milliarder af mennesker er forbundet med mobile enheder, uanset om det er smartphones, tablets, bærbare computere eller smart-tv'er.Industry_4.0_2

Hvordan tilpasser personalegoder sig Industri 4.0?

Men selv Klaus Schwab kunne ikke have forudset, hvor hurtigt Industri 4.0 ville tage fart – hvilket især skyldes den igangværende COVID-19-pandemi. De fleste mennesker i verden bruger nu mobilapps til at udføre selv de mest banale opgaver som parkering, dagligvareindkøb og pengeveksling. I tredje kvartal af 2021 var der 6.4 billion appdownloads i Europa, og der blev brugt lige omkring 4,5 milliarder amerikanske dollars.

Industri 4.0 er her allerede, og derfor er det heldigt, at Benifys vision for 2004 om at producere en HR-teknologiløsning er blevet til virkelighed. Vores prisvindende løsning er fuldstændig mobil: vores platform og medarbejderapp har skabt en ny måde, hvorpå moderne arbejdsgivere kan interagere med deres medarbejdere. Platformen har masser af tilpasningsmuligheder og et indbygget værktøj til kortlægning af data samt gode muligheder for filtrering. De brugervenlige kommunikationsmåder gør det nemt for HR-medarbejdere at række ud til slutbrugerne gennem forskellige kontaktpunkter. Hermed skaber kunderne personlig kommunikation med deres medarbejdere.

I overensstemmelse med den fjerde industrielle revolutions ånd, når det kommer til mere effektive og strømlinede processer, skal HR for virksomheder gøres mindre besværligt og i stedet vise medarbejderne deres sande værdi via apps. Sørg for at læse vores blogindlæg om 3 grunde til, at din virksomhed har brug for en app til medarbejdere.

Via en app kan de få medarbejderfordele som bidrag til wellness, tjekke deres pensionsordninger og endda se, hvor mange feriedage de har. Derudover kan medarbejderne også få frynsegoder gennem hundredvis af rabatter ved køb af alt fra kontormøbler og mobil-/streamingabonnementer til booking af hoteller.Industry_4.0_1

Apps tackler Industri 4.0 med ynde!

En antagelse i Industri 4.0 er, at alle mennesker nemt kan kontaktes og har adgang til information uanset tid og sted. Det er dog ikke altid tilfældet, og det kan komme an på, hvilken branche en person arbejder i. Hvis vi fx tager et kig på medarbejderne hos Ambea (et svensk privat sundhedsselskab), er de altid på farten og kan ikke altid være foran en computer og har måske ikke en fastnettelefon eller e-mail. Filip Carlsson, projektleder hos Ambea, udtaler: “Med Benifys kommunikationsværktøj kan vi kontakte vores medarbejdere via deres smartphone – på en platform, som de allerede er vant til at bruge, da de også bruger den til at logge ind og se deres lønsedler og tilmelde sig personalegoder.”

Flere mobile applikationer omfavner Industri 4.0 og giver ikke kun tidsbesparende løsninger til HR, men har også velkendte og sikre teknologiske applikationer, der er nemme at bruge. Virksomheder i hele Europa er allerede begyndt at høste fordelene ved apps, og vi kan se, at 74 % af alle logins på Benifys platform sker via vores app. Det er virkelig mange mennesker!

Flere har udtalt, at Industri 4.0 har potentialet til at "robotisere" menneskeheden og berøve menneskeheden dens hjerte og sjæl. Benify er langt fra på vej mod at gøre mennesker til robotter. Faktisk er det omvendt. Mens vi går mod en fremtid, hvor den teknologiske udvikling konstant skrider fremad, fortsætter Benify med at tilpasse og forbedre sig, men med én ting i tankerne: mennesker. Hvorfor? Because people matter.

Vil du vide mere om, hvordan medarbejdere hos Ambea bruger Benify-appen som en del af den fjerde industrielle revolution? Læs mere her.

HENT RAPPORTEN