Hvilke unikke personalegoder tilbyder virksomheder deres ansatte verden over?

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

De fleste virksomheder forstår i dag vigtigheden af at tilbyde løngoder og medarbejderfordele. Når alt kommer til alt, så er det bevist at medarbejderfordele medvirker til øget employee engagement, produktivitet og motivation. Derudover fungerer det som et betydeligt værktøj til rekruttering og bevaring af medarbejdere.

Glassdoors 2015 Employee Confidence undersøgelse afslører, at omkring 60% af folk siger, at løngoder spiller en vigtig rolle i deres valg om at tage imod et jobtilbud. Undersøgelsen viser også, at omkring 80% af alle ansatte ville vælge at få en større udbud af medarbejderfordele end en lønforhøjelse.

Løngoder der reflekterer virksomheden

Når vi snakker om unikke fordele i 4 must-read tips til opbygningen af en effektiv global benefits strategi, fremhæver vi vigtigheden af at tilbyde medarbejderfordele der afspejler dit brand som arbejdsgiver.

Lad os for eksempel sige, at du er en multinational virksomhed, og at en af dine værdier som virksomhed er bæredygtighed. For at afspejle denne værdi kan du implementere bæredygtige mobilitetsfordele på tværs af virksomheden og på tværs af grænserne, men med lokal variation. For eksempel kan løngoderne i et land være et tilskud til cykel, mens det i et andet er nedsat offentlig transport. Med denne tilgang afspejler dine fordele virksomhedsværdierne og hjælper med at forme dit brand som arbejdsgiver på globalt plan, men det fungerer samtidigt på et lokalt niveau.

Udvælgelse af løngoder baseret på benefits pyramiden

Den pyramide du ser illustreret her, tilbyder en simpel model til at begynde på at designe en benefits strategi.løngoder-pyramide-illustration

Basen på pyramiden består af løngoderne, som de ansatte i dag oftest tager for givet, såsom pension og forsikringer. I midten kan du se ting, der ofte ses som ”godt at have”, som f.eks. tilskud til frokost eller massage på arbejdet. Øverst på pyramiden skal du tilbyde noget, der er unikt for din virksomhed og som afspejler dit arbejdsgiverbrand og de værdier, du har.

The sky is the limit med hensyn til hvilke fordele, du kan tilbyde. Nedenfor ser vi på nogle eksempler som nogle virksomheder over hele verden bruger til unikke løngoder og modeller til udformning af samme.

Her er en indsigt i medarbejderfordele verden over:Map_Infographic_DK1_Page_2Map_Infographic_DK1_Page_3

Finland – Her får de ansatte wellness- og kultur udbetalinger fra deres arbejdsgiver, som de kan bruge til et bredt spektrum af wellness- og kulturaktiviteter. Derudover tilbyder nogle virksomheder medarbejderne en lejebolig-fordel. Her kan medarbejderen finde en lejlighed og betale deres leje via deres løn.

Norge – Medarbejdere kan bruge en booking funktion i deres medarbejderportal til at booke hytter. Ligesom i Finland tilbyder nogle virksomheder også ansatte en lejebolig-fordel.

Sverige – Medarbejderne får et sundheds- og wellnessbidrag fra deres arbejdsgiver, som de kan bruge til forskellige sundheds- og wellnessaktiviteter såsom fitnessmedlemskab og massage.

Danmark – Medarbejdere kan vælge deres egen smartphone med mulighed for at opgradere deres smartphone via et månedligt lønfradrag. Nogle virksomheder køber også koncert- og eventbilletter, som derefter tilbydes gratis til medarbejderne.

Frankrig – En lille del af en medarbejders løn før skat doneres til en velgørenhedsorganisation, der er valgt af arbejdsgiveren baseret på virksomhedens værdier. Andre virksomheder giver ansatte en bonus på 1.000 EUR, når medarbejderen gifter sig eller får et barn.

Holland – Arbejdsgivere tilbyder deres medarbejdere et fleksibelt budget til medarbejderfordele, som de kan bruge til at købe flere feriedage, få udbetalt eller bruge til f.eks. en cykel.

Tyskland – Gennem en fleksibel fordelsmodel kan medarbejdere vælge mellem en række forskellige tilbud før skat for at skabe en fordelspakke der bedst passer til deres behov. Fleksibilitet kan f.eks. være valg af leverandør, valg af mobilitet (f.eks. cykel, offentlig transport osv.) eller at leje en bil gennem en reservationsfunktion i deres portal for medarbejderfordele.

Botswana – Der udbydes en mælkeydelse til ansatte i specifikke brancher.

Nigeria – Arbejdsgivere giver ansatte en godtgørelse, der kompenserer for en generator under en strømafbrydelse.

Rusland – Virksomheder tilbyder medarbejdere rentefri lån til privat bilkøb. Andre virksomheder finansierer adgang til lufthavns business lounges hvor de ansatte kan nyde gratis mad, drikkevarer og et afslappende sted i Moskva lufthavn.

Indien – Arbejdsgivere tilbyder ansatte en godtgørelsesbetaling på op til $ 22, når de forlader virksomheden.unge mennesker

Colombia – Gennem en studieafgifts godtgørelse kan medarbejdere tilmelde sig et 

Argentina – Ligesom Colombia tilbyder virksomhederne en godtgørelse, hvor medarbejderne kan tilmelde sig en kvalificerende uddannelse og derefter modtage en delvis refundering.kvalificeringsprogram uden for arbejdet og derefter modtage en delvis refusion.

Mexico – Medarbejdere indskrives automatisk i en kortvarig opsparingsplan, hvor en procentdel af deres løn trækkes hver måned og placeres på en konto. Som i Argentina og Colombia tilbyder nogle mexicanske virksomheder en fordel for undervisningsgodtgørelse.

Latinamerikanske lande – Mange virksomheder tilbyder kuponfordele såsom måltidskuponer, brændstofkuponer, indkøbskuponer. Medarbejderne får så et fysisk kort, som hver måned fyldes med penge, som de kan bruge på restauranter / tankstationer / supermarkeder og tøjbutikker.


Vil du vide hvilke fordele der er vigtigst for medarbejderne i dag? Download The Benefits and Engagement Report i dag!

THE BENEFITS & ENGAGEMENT REPORT