4 tips til at skabe en hyggelig virksomhedskultur på arbejdspladsen

Sidst opdateret: 2022-09-054 min læsetid

I et marked, hvor konkurrencedygtigheden er konstant stigende, synes mange virksomheder, at det er udfordrende at tiltrække talent. Dette efterlader rekrutteringskonsulenter undrende over, hvad der får en kandidat til at vælge de ene arbejdsgivere frem for den anden arbejdsgiver. Svaret er ganske enkelt. Det gælder om at have en arbejdskultur, som folk har lyst til at være en del af.

Når du som arbejdsgiver har tiltrukket talent, hvordan engagerer du så dine medarbejdere for at få det bedste ud af dem og opnå deres loyalitet? Mens stimulerende, udfordrende og meningsfuldt arbejde spiller en afgørende rolle i medarbejdernes engagement, spiller kulturen på arbejdspladsen også en betydelig rolle.

Tænk på din arbejdskultur, som grundlaget for at skabe medarbejderengagement. Driver din virksomhedskultur øget engagement? For at skabe en kultur, hvor medarbejderne trives, skal du begynde med at være transparant, kommunikere virksomhedens kerneværdier og have en generel klar kommunikation.

Her er 4 tips til at skabe en kultur, hvor medarbejderne trives:kultur-for-medarbejdere-trives

1. Skab muligheder for nye relationer

Start med det væsentlige - alle medarbejder skal selvfølgelig føle sig tryg og velkommen på arbejdet. En arbejdsgiver kan hjælpe med at kultivere disse følelser ved at skabe et åbent, varmt og indbydende arbejdsmiljø, hvor medarbejderne nemt kan skabe forbindelse til deres kolleger.

En Forbes-artikel, 5 måder sociale forbindelser kan forbedre dine medarbejderes velvære, deler følgende, ”Arbejdsrelationer er utroligt vigtige for medarbejdernes velvære. Det handler om mere end bare ”at komme godt ud at det” med en kollega. Som mennesker kræver vi kontakt og forbindelse med andre mennesker. ”

Hvordan støtter du så op om dette? Det kan du bl.a. gøre ved at skabe en følelse af, at medarbejderne hører til ved, at opfordre til sociale arrangementer og gruppeinteraktion.

2. Vis medarbejderne den sande værdi af deres kompensation

Gør medarbejderne opmærksomme på din samlede investering i dem - udover deres løn. Med andre ord; hvad udover løn tilbyder du hver af dine medarbejdere? Hvordan bidrager du til medarbejdernes balance mellem arbejdsliv og privatliv?

Med Benifys markedsledende globale medarbejderportal, præsenteres medarbejderne for en illustration, der viser værdien af ​​deres arbejdsgivers samlede investering i form af et Total Reward Statement. Et Total Rewards Statement giver den enkelte en økonomisk oversigt over deres løn, pension, forsikringer og andre ydelser, der udbetales til dem som en del af deres kompensation, hvilket giver et klart overblik over de komponenter, der udgør deres samlede kompensation. Se denne video for at lære mere. 

Ved visuelt at demonstrere dit fulde engagement er medarbejderne i stand til, at se deres sande værdi. Man kommer langt med taknemmelighed, hvis man vil skabe en positiv kultur.

kvinde-mand-ipad-kaffe-multinational-organisation

3. Sørg for, at medarbejderne kan relatere til virksomhedens værdier

At udføre meningsfuldt arbejde er vigtigt for enhver medarbejder. At vide nøjagtigt, hvad en virksomhed står for og kende dens kerneværdier, er med til at skabe en følelse af tilknytning til virksomheden og dens mission. Dette er især vigtigt for Millenials, der prøver at forstå, hvordan de passer ind i virksomheden, deres job og deres team.

At skabe en følelse af klarhed bidrager også til at forhindre i at medarbejderne siger op. Ifølge Gallup siger 71% af Millenials, at de ved, hvad deres organisationen står for, og hvad der får den til at skille sig ud fra sine konkurrenter, og at de planlægger at blive hos deres arbejdsgiver i mindst et år.

4. Opmuntrer medarbejderne til at øve virksomhedens kerneværdier

Arbejdsgivere skal finde måder, hvorpå de kan hjælpe deres medarbejdere med at forstå og praktisere virksomhedens kerneværdier til daglig. En måde at gøre dette på er, at gøre det til en del af medarbejdernes onboarding. Under onboarding-processen skal du give medarbejderne nogle metoder til, at forstå virksomhedens kerneværdier og tilpasse dem på en måde, der giver bedst mening for dem.

En positiv arbejdsplads med en bæredygtig kultur fører til øget medarbejderengagement, og en blomstrende kultur betyder naturligvis større produktivitet og større succes for din virksomhed.

Vil du lære mere om vigtigheden af ​​medarbejderkommunikation? Download vores gratis whitepaper, En arbejdsgiverguide til effektiv kommunikation.

MEDARBEJDER KOMMUNIKATION WHITEPAPER