Førstehåndsindtryk har stor betydning: Hvorfor onboarding er vigtigt

Sidst opdateret: 2023-04-275 min læsetid

I dagens kamp om talent forstår stort set alle organisationer, hvorfor det er afgørende ​​at have et attraktivt employer brand. Der vil altid være et par særligt populære virksomheder, som alle vil være en del af, og som trækker ansøgere til dem som en magnet.

Når en organisation har tiltrukket talent, er det naturligvis afgørende at deres employee experience lever op til de forventninger der er stillet i jobannoncen, eller matcher virksomhedens anmeldelser online.

Som arbejdsgiver findes der ingen bedre mulighed for at give et positivt indtryk på nyansatte medarbejdere, end under onboarding-processen.

Hvad er onboarding?

Onboarding er en struktureret måde at introducere nye medarbejdere på. Onboarding-processen inkluderer alt fra udfyldelse af vigtige dokumenter til bestilling af udstyr, såsom en bærbar computer eller smartphone. Alt sammen, for at medarbejderen kan blive fortrolig og føle sig tilpas med virksomhedens værdier og samtidig lære sit team bedre at kende.

Kort fortalt sørger onboarding for at nyansatte medarbejdere føler sig velkomne og hurtigt bliver introduceret til deres nye rolle.onboarding remote

Digital Onboarding

På grund af COVID-19’s fremskyndelse af digitalisering og kravet fra unge medarbejdere, om at have den samme teknologi på arbejdspladsen som de bruger i deres privatliv, bruger mange organisationer i dag digitale værktøjer, som en del af deres onboarding-proces.

Benify gennemførte for nylig sammen med YouGov en anonym onlineundersøgelse, der involverede cirka 5.000 deltagere i alderen 18+ i hele Europa. Resultaterne, som kan findes i The Benefits & Engagement Report, viser, at de medarbejdere, der har været igennem en digital onboarding-proces, er mere tilbøjelige til at sige, at deres arbejdsgiver lever op til deres forventninger, end dem der har været igennem en onboarding-proces uden digitale værktøjer.

Faktisk afslører vores undersøgelse, at 81% af de medarbejdere, der var igennem en digital onboardig-proces, f.eks. via en medarbejderportal, siger at deres arbejdsgiver lever op til deres forventninger. Derudover siger 71% af de samme medarbejderne også, at de var tilfredse med deres introduktion.

På trods af dette siger Kate Goodwin, Head of Client Relations International hos Benify, at meget få arbejdsgivere gør brug af de digitale onboarding-værktøjer, der er tilgængelige for dem:

”Digital onboarding bruges efter min mening ikke nok. For mange medarbejdere betyder onboarding, at de modtager en masse papirer via posten - 'her er de ting, du har brug for at læse og udfylde.' Der har været et skift mod digital onboarding, men det bliver slet ikke udnyttet til det fulde. Der er meget mere, som arbejdsgivere kan gøre, og en platform til medarbejderfordele og løngoder er en fantastisk måde at starte medarbejdernes digitale onboarding-proces, især i den nuværende verdenssituation. "

Med andre ord har de arbejdsgivere, der får mest ud af digitale værktøjer til onboarding af nye medarbejdere, en klar fordel i forhold til de konkurrenter som ikke har.digital onboarding

Sådan fungerer virtuel onboarding

I et af vores tidligere indlæg om fjern-onboarding deler Hannah Steele, Manager of Talent Acquisition hos Benify, at brug af digitale værktøjer til at byde nye medarbejdere velkommen er yderst nyttigt under normale omstændigheder, men endnu mere nyttig nu hvor så stor en del af vores arbejdsstyrke arbejder hjemmefra.

Med de digitale værktøjer der findes i dag, kan arbejdsgiveren give nye medarbejdere mulighed for at lære mere om virksomheden og udføre særlige opgaver, allerede inden deres første dag på arbejdet. Som en del af den digitale onboarding-proces forklarer Hannah Steele, at nye medarbejdere kan logge ind på deres medarbejderplatform og få adgang til e-læringsværktøjer og se tjeklister over ting, de skal gøre i løbet af deres første par dage.

Da de sociale aspekter af arbejdet er afgørende for medarbejdernes trivsel, kan digitale platforme også bruges til 'Meet n' Greet '-sessioner, hvor nye medarbejdere kan mødes med deres nye kolleger i forskellige dele af organisationen, digitalt.

Digitale onboarding-værktøjer giver HR-fagfolk mulighed for at give nye medarbejdere en struktureret onboarding-proces, hvor hver medarbejder får den samme introduktion af høj kvalitet, som er nødvendig for at de føler sig som en del af organisationen.


For at lære mere om digital preboarding, onboarding og offboarding - download vores unikke tips i dag!

DOWNLOAD GUIDE