Vigtigheden af at være social hver for sig i en tid med social isolering

Sidst opdateret: 2022-08-304 min læsetid

Efter råd fra regering og myndigheder hele verden over i forbindelse med det aktuelle coronavirus-udbrud, har mange organisationer taget beslutningen om at lade deres ansatte arbejde hjemmefra.

Selv for medarbejdere, der regelmæssigt arbejder hjemmefra, kan det tage nogen tid at blive vant til at arbejde hjemmefra i længere perioder. For mange af os har det ikke kun betydet at foretage fysiske tilpasninger, såsom at oprette et udpeget arbejdsområde derhjemme. Det har også betydet, at vi har måtte tilpasse os mentalt, herunder lave nye rutiner, sørge for at vi tager pauser hele dagen, og lære hvordan og hvornår vi skal holde op med at arbejde på den pågældende dag.

Fjern socialisering

Mange lande bruger forskellige forholdsregler for at sikre, at folk holder sig til social afstand for at reducere spredningen af ​​COVID-19, men det er samtidig også nødvendigt for vores overordnede velbefindende at opretholde en følelse af socialt samvær, idet mennesker er sociale væsener.

I vores blogpost How Your Colleagues Contribute To Your Happiness At Work, diskuterer vi vigtigheden af ​​arbejdsrelationer, og hvordan vores kolleger påvirker vores sundhed og produktivitet. Derfor er det vigtigt, at vi deltager i forskellige former for fjern socialisering i denne tid med usikkerhed og social afstand.

Ud over daglige og ugentlige online holdmøder, kan andre eksempler på fjern socialisering være at arrangere en online kaffepause midt på eftermiddagen eller om morgenen med alle kollegaerne. Det kan også være after-work drinks om fredagen og teamaktiviteter såsom quizzer eller andre spil online. Det vigtigste er, at kollegaer opretholder en regelmæssig forbindelse med hinanden.

Kommunikation – den menneskelig forbindelse vi har til hinanden – er afgørende for succes både mht. karrieren, men også privat– Paul J. Meyersocial-isolering-computer-online-møde

Skab en holdbar og effektiv rutine

Et godt eksempel på en virksomhed, der opretholder stærke kommunikationslinjer, forbindelse og holdånd blandt sine ansatte, er det tyske cykelfirma, Derby Cycle.

Hvis der er mangel på arbejde på grund af en krise som den nuværende coronavirus, kan virksomheder i Tyskland reducere medarbejdernes timer, og så skaffer staten penge til at støtte medarbejdere. Dette system er kendt som ”kortvarigt arbejde” og hjælper virksomheder med at undgå uheldige afskedigelser.Derby-Cycle-Platform-1

Lige nu arbejder størstedelen af ​​Derby Cycle-medarbejdere under forholdene for ”kortvarigt arbejde”. I løbet af denne tid bruger virksomheden kommunikationsværktøjet i deres Benify-medarbejderportal som deres primære kommunikationsenhed til at oprette og sende vigtige opdateringer til medarbejdere via push-meddelelse, e-mails og in-portal-meddelelser.

Derudover har Derby Cycle også taget initiativ til at oprette en ny side ”opmuntrer hinanden”. Gennem siden "opmuntrer hinanden" kan medarbejdere dele fotos med hinanden, der viser deres work-from-home set up samt sende hinanden opmuntrende og motiverende beskeder.Derby-Cycle-Platform-2

Forbinder hinanden

Derby Cycles initiativ eksemplificerer Abraham Maslows hierarki om behovsteori, der siger at blandt vores behov som mennesker er behovet om at høre til (dvs. venskaber, forhold og familie) og behovet for prestige (dvs. følelser af tillid til sig selv og respekt fra andre).

Da Derby Cycle-medarbejdere kan få adgang til deres Benify-portal via desktop eller via appen på deres smartphones, kan medarbejderne forblive forbundet til hinanden når som helst og hvor som helst. I tider med usikkerhed er det vigtigt, at vi forbliver forbundet med hinanden, opmuntrer og motiverer hinanden og dele positive nyheder ved hjælp af alle de teknologi- og kommunikationskanaler, der er tilgængelige for os.


Gå ikke glip af vores blogindlæg, Top 5 tips til kommunikation med medarbejdere som arbejder hjemmefra for at få flere tips om, hvordan du opretholder sammenholdet og produktivitet med en ekstern arbejdsstyrke.