Værktøjer til medarbejderkommunikation: Sådan vælges det rigtige

Sidst opdateret: 2021-01-154 min læsetid

I 2021 er effektiv kommunikation blevet mere kritisk, nu hvor fjernarbejde og større arbejdsfleksibilitet er blevet den nye normale. Hvordan når ud til og kommunikerer vigtig information til hele din arbejdsstyrke midt i den overbelastning af information, vi alle oplever hver dag? Relevans og tilpasning er begge vigtige, men det er evnen til at modtage information hurtigt og nemt også.

Kommunikation har udviklet sig meget og med meget høj hastighed over de senere år, hvilket selvfølgelig er værd at overveje, når man tænker over, hvordan man kommunikerer med forskellige generationer på arbejdspladsen.

De medarbejdere, som har været på arbejdspladsen i længere tid, vil helt sikkert kunne huske den gang man brugte faxmaskiner, mens de yngste generationer syntes, at det er helt umuligt at forestille sig en tid uden internettet og sociale medier.

Mange arbejdsgivere har efter anbefaling fra lokale sundhedsmyndigheder over hele verden taget beslutningen om at lade deres ansatte arbejde hjemmefra. For de arbejdsgivere er det derfor meget vigtigt at vide, hvordan man kommunikerer med en ekstern arbejdsstyrke. Gå ikke glip af vores blog om tips til, hvordan du bedst kan kommunikere med medarbejdere, der arbejder hjemmefra.

Tre ting der er værd at overveje, når man vælger sine kommunikationsredskaber

For at sikre dig at din kommunikation når ud til dine medarbejdere og engagere dem, skal du huske at vælge et redskab der:

1. Gør det muligt at målrette din kommunikation

Oplysningerne du sender ud, skal være relevante og tilpassede for at kunne skære igennem alt udefrakommende støj. En måde at gøre dette på er gennem målrettet kommunikation. Målrettet kommunikation sikrer, at modtageren kun modtager information, der faktisk er relevant for ham eller hende, om det så er en hel gruppe eller en enkeltperson, der er tale om.

For eksempel kan du med målrettet kommunikation informere en bestemt aldersgruppe om en ny pensionsydelse, rådgive alle i en bestemt region om et lokalt tilbud eller byde alle nye medarbejdere velkommen med en personlig hilsen.

person-der-tjekker-sin-smartphone

2. Er mulig at bruge som en mobil app

Ikke alle arbejder foran en computer hver dag, men rigtig mange mennesker har adgang til en smartphone. Med en medarbejderapp kan du som arbejdsgiver sende push-meddelelser med vigtig information direkte til dine medarbejdere. Da en app er tilgængelig overalt og når som helst, kan medarbejderne få adgang til oplysninger om deres stilling, når som helst og hvor det passer dem - ikke kun når de er på arbejde.

Tag for eksempel det førende virksomhed Bauking, der beskæftiger næsten 4.000 ansatte fordelt på cirka 130 lokationer. Virksomheden bruger en medarbejder-app, der er forbundet til deres platform til medarbejderfordele kaldet BAUKING4you, som gør det muligt for dem at kommunikere med hele deres arbejdsstyrke. Som Marc-Oliver Windbacher, divisionschef for Human Resources Management, deler, "BAUKING4you giver os mulighed for at nå ud til alle medarbejdere, også dem, der ikke har en pc-arbejdsstation, og dem der arbejder på lageret eller i logistikken."

3. Som medarbejderne kender til

Ved at gøre brug af en platform som både HR og medarbejderne allerede kender, så kan arbejdsgiveren komme i gang med at tilpasse deres interne kommunikation hurtigere.

Benifys markedsledende globale fordele og samlede belønningsplatform bruges af mere end 1.500 virksomheder og 2 millioner brugere over hele verden. Da platformen allerede er kendt af medarbejdere, kan arbejdsgivere bruge platformens integrerede kommunikationsværktøj til at offentligtgøre meddelelser, som medarbejderne vil se, så snart de logger ind på deres platform. Derudover kan arbejdsgivere sende beskeder via e-mail eller push-meddelelser ved hjælp af Benify-appen. Brug af en platform, som medarbejdere allerede bruger, er en smart måde at sikre, at beskeder bliver læst.


Har du lyst til at lære mere om Benify’s kommunikationsværktøj? Se denne korte video for at få et hurtigt overblik over portalen eller kontakt os så vi kan give dig en personlig fremvisning af den.

Leder du stadig efter flere tips til hvordan du skaber en effektiv medarbejder kommunikation? Download vores nye whitepaper i dag!

MEDARBEJDER KOMMUNIKATION WHITEPAPER