Sådan sikrer I, at medarbejderne får de rigtige personalegoder

Sidst opdateret: 2023-04-214 min læsetid

Dette blogindlæg er skrevet af Benifys Chief Commercial Officer, Baman Motivala. 

Inflation, stigende leveomkostninger, international ustabilitet og energikrise har ramt alle hårdt. I takt med at inflationen er steget, er medarbejdernes forventningerne om en tilsvarende højere løn også steget. Men lønstigninger er jo ikke altid en mulighed. Derfor kan I i stedet bruge lejligheden til at vise, hvor meget I værdsætter jeres medarbejdere og støtte dem ved at tilbyde godt gennemtænkte personalegoder eller øget fleksibilitet som en løsning på noget af det pres, de føler.

Ifølge McKinsey siger 58 % af de europæiske forbrugere, at prisstigninger er deres største bekymring lige nu. Og helt naturligt så er lønstigninger og personalegoder, ifølge Forbes, øverst på medarbejdernes ønskelister.

Pas godt på jeres folk – med relevante personalegoder

Den mest effektive hjælp I kan give, er, at tilbyde medarbejderne en bred pallette af medarbejderfordele, som passer til deres behov. Her skal I tænke på både kort og lang sigt, og gøre fordelene fleksible og lokalt tilpassede. Det kan f.eks. være sundhedsforsikring, pensionsopsparing eller flere fridage med løn.

Det er også en god ide at investere i forskellige trivselstiltag for medarbejderne. Den slags tiltag kan hjælpe medarbejderne med at håndtere stress, forbedre deres fysiske sundhed og hjælpe dem til at få en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Ifølge en undersøgelse foretaget af Society for Human Resource Management hjælper trivselstiltagene både med at reducere fravær, forbedre produktiviteten og øge medarbejdernes engagement.

Tips_how_to_support-1

Vis det hele – medarbejderfordele og belønninger

Et af de store problemer for mange arbejdsgivere er, at selv om de tilbyder attraktive personalegoder, så bliver de ikke brugt. Forestil dig den effekt, der har på virksomhedens omkostninger til personalegoder! Der er kun to grunde til, at medarbejderne ikke bruger et personalegode – enten ved de overhovedet ikke, at det findes, ellers også er tilmeldingen for kompliceret.

Ifølge en McKinsey-artikel så skal arbejdsgivere styrke hele medarbejderoplevelsen og gå meget systematisk til værks ved at bruge både data og empati til at sætte medarbejderne i centrum for hele problemløsningen.

Kort sagt, sørg for at alle medarbejdere kender de forskellige medarbejderfordele og gør tilmeldingsprocessen så enkel som muligt. Ved at bruge en platform til medarbejderfordele kan I springe alt det manuelle papirarbejde over og i stedet give medarbejderne fuld indsigt i deres samlede, skræddersyede lønpakke og alle deres personalegoder – når som helst, og hvor som helst, de har lyst.

Dette vil gavne både medarbejderne og de administrative led i virksomheden, fordi opgaverne med administration af personalegoder, tilmeldinger og forespørgsler bliver minimeret. Det giver også virksomheden adgang til værdifuld data og rapporter, som hjælper med at identificere de områder, hvor der kan spares, så I kan træffe endnu mere velinformerede beslutninger om de medarbejderfordele, I tilbyder.

Uanset hvilke personalegoder en virksomhed vælger til sine medarbejdere, er det afgørende, at I informerer om dem, og at de er fleksible, let tilgængelige og nemme at forstå og bruge.
På den måde kan I vise medarbejderne, at deres helbred og gode liv betyder noget for jer, og at I gerne støtter dem ved at lette nogle af de økonomiske byrder, de står med.

Financial_resilience3

Og så til konklusionen ...

Hvis I bruger jeres fantasi og empati, og tilbyder godt gennemtænkte personalegoder, kan I være med til at fjerne nogle af de økonomiske bekymringer jeres medarbejdere står med. Her er det bl.a. afgørende at investere i en platform til administration af personalegoder, som kan give den data og indsigt, I skal bruge for at kunne identificere, tilbyde og vise den bedst tænkelig fordelspakke. Tilmed med et samlet total reward statement særligt tilpasset til hver enkelt medarbejder, så de har fuld indsigt i, hvad virksomheden investerer i dem.

Virksomheder, der investerer i trivselstiltag vil ikke kun understøtte medarbejdernes generelle trivsel, men det har også gang på gang vist sig at disse tiltag forbedrer medarbejdernes engagement og produktivitet. 


Vil du læse mere om, hvordan I bedst hjælper medarbejderne? 
Så fortsæt til dette blogindlæg om flere af fordelene ved HR-teknolgi.

FORDELENE VED HR-TEKNOLOGI