Hvordan integreres data og oplysninger i et total reward statement?

Sidst opdateret: 2023-01-113 min læsetid

Det er forholdsvis almindelig praksis blandt førende virksomheder verden over at bruge et total reward statement, eller med andre ord en visualisering af den samlede lønpakke. Den samlede lønpakke hjælper med at skabe større viden, påskønnelse for og gennemsigtighed omkring lønpakken og de dertilhørende medarbejderfordele.

Kort fortalt samler og visualiserer den samlede lønpakke, eller et total reward statement (TRS), den samlede værdi af en medarbejders kompensationspakke, herunder løn, medarbejderfordele, pension, forsikringer og andre tillæg og bonusser.

Strategisk set kan total reward statements bruges til at give medarbejderen større bevidsthed omkring deres arbejdsgivers fulde investering i dem, og som et værktøj til både ansættelse og fastholdelse.

Som vi dog skriver i et relateret blogindlæg, så afhænger aktualiteten og nøjagtigheden af oplysningerne om medarbejderens samlede lønpakke af, hvor ofte den opdateres og om den er dynamisk eller statisk.TRS Data Info Benify

Data er alt og alt er data

Både dynamiske og statiske formater er nyttige, men for at en medarbejders lønpakke kan være nøjagtig og afspejle deres aktuelle samlede kompensation, skal oplysningerne være nøjagtige.

Så hvor stammer oplysningerne på en medarbejders samlede lønpakke fra, og hvor kommer dataene fra? Når det kommer til Benifys platform, indsamler vores total reward statement primært sine data fra to kilder:

1. Data genereret internt i Benify-platformen, f.eks. når en medarbejder tilmeldes en ny medarbejderfordel.

2. Data leveret som en sikker fil fra tredjepartssystemer som f.eks. lønningsliste.

Som tech-site GigaOm udtrykker det, "Fysisk, digital, levende, død — alt er en datakilde, der bare venter på at blive behandlet og analyseret”.

Samlede lønpakkers datapunkter og hyppighed

Virksomheder udpeger en eller flere platformsadministratorer til at administrere deres platform og til at indstille hyppigheden af dataimport. Platformsadministratorer kan f.eks. vælge at importere en fil, der indeholder data fra tredjepartssystemer, en gang om året, måneden, ugen eller dagen.

Afhængigt af, hvor ofte data importeres fra tredjepartssystemer, kan arbejdsgivere beslutte, om de ønsker at give deres medarbejdere en månedlig, kvartalsvis eller årlig samlet total reward statement. Medarbejdere kan ganske enkelt logge på deres Benify-platform for at se deres aktuelle samlede lønpakke hvor som helst og når som helst, også på deres smartphones via målrettet kommunikation.TRS_Data_Info_1

Platformsadministratorer giver Benify en sikker, standardiseret importfil, som typisk indeholder flere datapunkter. Et datapunkt er i bund og grund et enkelt faktum eller oplysninger. Når det kommer til samlede lønpakker, kan eksempler på data være start- og slutdatoer for ansættelse, løntrin, lønstigninger og tilmeldinger til medarbejderfordele.

Så snart tredjeparts-importfilen er sendt til Benify, tager platformen disse oplysninger, og bruger dem til at producere en medarbejders total reward statement.

Om vigtigheden af total reward statements og data, siger Ulf Holmgren hos AstraZeneca: "Hvis vi kun tilbød eller kommunikerede nettoløn, ville vi ikke have en chance i Storbritannien eller USA. Men hvis vi f.eks. kan vise, at vores person er den bedste, vil vi virkelig kunne konkurrere med andre arbejdsgivere.”


Download vores whitepaper for at lære mere om total reward statements.

HENT TOTAL REWARDS WHITEPAPER