De fleste virksomheder i dag giver deres medarbejdere adgang til en fordelsplatform, hvor de bl.a. kan tilmelde sig medarbejderfordele og få et overblik over deres samlede lønpakke, med et total reward statment. I dag er det især utroligt vigtigt at kunne tilbyde medarbejderne en løsning med selvbetjening.
Selvbetjening reducerer ikke bare administrationen for HR, men giver også medarbejderne adgang til oplysninger om deres ansættelse 24/7, herunder deres kompensation og medarbejderfordele. Det er god forretning at sikre, at medarbejderne har adgang til og er opmærksomme på deres samlede lønpakke. Den samlede lønpakke kan være en effektiv strategi til både ansættelse og fastholdelse.
Arbejdsgivere kan f.eks. vise potentielle kandidater deres fulde tilbud ved ansættelse, hvor de opsummerer alle de forskellige komponenter, der udgør den samlede lønpakke. Det er afgørende at sørge for, at medarbejderen er opmærksom på deres arbejdsgivers fulde investering og deres samlede kompensation, især når medarbejderen kan blive fristet af tilbud fra andre arbejdsgivere, hvor lønnen muligvis er højere, men den overordnede, samlede lønpakke er lavere.
Men præcis hvor aktuelle eller nøjagtige er oplysningerne, når en medarbejder får vist sin samlede lønpakke? Eller rettere, hvornår og hvor ofte opdateres en medarbejders samlede lønpakke? Det afhænger af flere ting.
Samlet lønpakke - dynamisk vs. statisk
De fleste arbejdsgivere giver deres medarbejdere et total reward statement, der viser en illustreret specificering af alle de forskellige komponenter, som udgør deres samlede kompensation, herunder medarbejderfordele, forsikringer, bonusser og andre tillæg.
Der er to typer total reward statment – statisk og dynamisk. Lad os se på forskellen:
1. Statiske total reward statements
Disse leveres typisk en gang om året. I Frankrig er en samlet opgørelse af lønpakken - eller bilan social individuel (BSI), som det kaldes lokalt - meget mere statisk og informationsbaseret. Dette skyldes lovgivningen, der ikke giver arbejdsgivere mulighed for at tilbyde deres medarbejdere fleksible medarbejderfordele.
Medarbejdere modtager derimod en udspecificering af deres samlede kompensation i form af videoer og oplysninger. Medarbejderne kan f.eks. modtage oplysninger om, hvordan deres velgørenhedspenge fordeles. Disse typer statiske total reward statements leveres typisk kun én gang om året. Flere og flere virksomheder ønsker dog at levere disse mere regelmæssigt.
En statisk TRS er i bund og grund et dokument, som medarbejdere kan få adgang til via deres medarbejderplatform og derefter udskrive som en PDF til senere henvisning. Opdatering og udarbejdelse af statiske total reward statements foregår manuelt. Administratorer bruger dataene og oplysninger fra de seneste 12 måneder til at sammensætte opgørelserne.
2. Dynamiske total reward statements
Disse leveres typisk én gang om måneden, og er mere interaktive, da de giver medarbejderne et mere aktuelt billede end en årlig opgørelse. I Danmark er det mest udbredt at tilbyde et dynamisk overblik over den samlede kompensation.
En arbejdsgiver, der tilbyder mindre fleksibilitet, hvad angår medarbejderfordele, kan bruge en TRS til at vise kandidater og nuværende medarbejdere deres fulde investering og den samlede værdi af lønpakken.
En arbejdsgiver, der omvendt tilbyder medarbejderfordele med en masse fleksibilitet, kan bruge en TRS til at vise værdien og skattemæssige fordele, så deres medarbejdere kan se værdien og beløbet, de sparer.
Dynamiske og aktuelle oplysninger
Mens begge typer af opgørelser er nyttige, er Benifys platform designet til at være dynamisk, så medarbejderne får opdaterede oplysninger om deres kompensation og medarbejderfordele.
Sådan virker det: Benifys platform modtager periodiske oplysninger fra integrerede tredjepartssystemer. Når Benify modtager oplysningerne om ændringer i en medarbejders samlede lønpakke, bruger vi oplysningerne til at udarbejde en aktuel, nøjagtig og dynamisk oplevelse med TRS.
Så snart oplysningerne modtages, kan ændringerne ses i medarbejderens TRS. Hos Benify Danmark vil denne funktion oftest hedde "Min kompensation" eller "Min samlede lønpakke" på portalen. Arbejdsgivere kan sende kommunikationer om opdateringer vedrørende ændringer til medarbejdere. De kan f.eks. ved at bruge Benify-platformens integrerede kommunikationssystem sende meddelelser, herunder push-meddelelser til medarbejdernes smartphones, for at underrette dem om nye medarbejderfordele, der er frigivet som et resultat af ændringen i deres samlede lønpakke. På denne måde får medarbejdere et præcist billede af deres aktuelle samlede lønpakke.
Bare spørg Standard Bank - den største bank i Afrika, med mere end 44.000 ansatte i 22 lande. Virksomheden identificerede behovet for at implementere en global platform til medarbejderfordele og lønopgørelser for, at kunne give medarbejderne bedre adgang til og mere bevidsthed om deres samlede lønpakke. Efter at have foretaget en global RFP valgte Standard Bank Benify.
"Da Standard Bank er så stort et selskab, har vi mange løngoder og medarbejderfordele til vores medarbejdere, men der har aldrig været en simpel oversigt, hvor en medarbejder kunne se alle sine medarbejderfordele i realtid", fortæller Jelica Nerahoo, HRIS Systems Specialist, hos Standard Bank.
Hent vores gratis whitepaper for at læse mere om total reward statement.