Hvilke personalegoder er vigtigst for medarbejderne?

Sidst opdateret: 2022-08-314 min læsetid

Organisationer, som ser fremad, ved hvordan personalegoder kan være med til at understøtte medarbejdernes trivsel, øge medarbejderengagementet og endda skabe ambassadørskab blandt medarbejderne. For at kunne gøre ​​dette, er det dog vigtigt at de personalegoder, som der tilbydes af arbejdsgiveren, resonere med de ansattes behov. 

Så hvilke personalegoder er vigtigst for medarbejderne? Som du kan læse i vores nye Benefits and Engagement rapport, er svaret på dette spørgsmål mere kompliceret end som så. 

For at udarbejde rapporten undersøgte vi over 5.000 medarbejdere i alderen 18 år og derover i Storbritannien, Tyskland og Sverige for at finde ud af b.la. hvilke frynsegoder der er vigtigst for dem, hvilke fordele der kan afgøre, om de overvejer at skifte arbejdsgiver, og hvordan de får adgang til udvalget af deres medarbejderfordele i dag. 

Behov og ønsker varierer fra land til land 

Selvom nogle personalegoder betragtes som vigtige i alle tre lande, er mange af dem samtidigt unikke i hvert land. 

For eksempel sættes man i Storbritannien stor pris på fleksibilitet og work life balance. I Tyskland betragtes mobilitet derimod som en vigtigere fordel, end det gør i Sverige og Storbritannien, mens udvikling af færdigheder ikke har den store betydning. Sundhedsydelser, især sundhedsmæssige medarbejderfordele, prioriteres langt højere i Sverige end i de to andre lande. 

Behov og ønsker ændres med alderen 

Der er ikke kun forskel på medarbejdernes prioriteringer i de forskellige lande men også mellem forskellige aldersgrupper. I Sverige er medarbejderfordele, som fremmer mobilitet såsom cykling, offentlig transport eller biler langt vigtigere for personer under 40 år end over, mens balance mellem arbejde og privatliv er vigtigst for ansatte mellem 30 og 39 år. 

I Tyskland er bonus & profit sharing og fleksibilitet de to personalegoder, der anses for at være vigtigst i alle aldre, mens personalegoder der omhandler mad og drikke (f.eks. frokosttilskud) betragtes som vigtigt for både 18-29-årige og 30-39- årige. Denne slags fordele prioriteres højere end både sundhedsydelser og pensionsydelser. 

I Storbritannien er fleksibilitet (f.eks. arbejdstimer og muligheden for at arbejde hjemmefra) det vigtigste personalegode for alle aldersgrupper undtagen dem over 60 år. Bonus & profit sharing er det som har størst betydning for de over 60 år, og den næst-vigtigste fordel for alle andre aldersgrupper. vigtige-personalegoder

Behov og ønsker varierer efter køn 

Selv hvis man allerede har overvejet geografisk placering og alder, er der stadig visse forskelle som bør tage i betragtning, når det kommer til hvilke personalegoder, mænd og kvinder anser for vigtigst. 

Vores undersøgelse viser, at visse fordele, såsom forsikring, mad og drikke samt medarbejderrabatter, er næsten lige så vigtige for mænd som for kvinder. Derimod prioriteres fleksibilitet, balance mellem arbejde og privatliv samt udvikling af færdigheder, højere blandt kvinder end blandt mænd. Ligeledes har mobilitet og pensioner større betydning for mænd end kvinder. For at gøre det endnu mere kompliceret adskiller præferencerne fra hvert køn sig også fra land til land og det kan derfor heller ikke generaliseres! 

Få styr på dine medarbejderfordele i dag 

Stort set alles arbejdsforhold er blevet ændret på grund af COVID-19, og den støtte, som personalegoder kan give, må især ikke undervurderes nu. Der har aldrig været mere brug for støtte til medarbejderes trivsel, end der er i dag, og en af ​​de mest effektive måder at tilbyde dine medarbejdere støtte på er via personalegoder. 

Da flere forskellige generationer deler arbejdspladsen, er det afgørende, at en virksomheds udbud af medarbejderfordele tilbyder noget for enhver smag og imødekommer den enkeltes behov. Hvordan? En af måderne at gøre dette på, er at arbejdsgiveren tilbyder en fleksibel plan for personalegoder, der giver medarbejderne mulighed for at vælge blandt en masse forskellige tilbud før skat, så de kan oprette en tilpasset pakke med personalegoder. Det er naturligvis afgørende at vide, hvilke fordele der har værdi for lige netop dine medarbejdere, så du ved hvilke der skal tages med i dit udbud. 

For at læse resultaterne af vores banebrydende undersøgelse, download
The Benefits and Engagement Report i dag! 

THE BENEFITS & ENGAGEMENT REPORT