Fuld fokus på fastholdelse

Sidst opdateret: 2022-08-314 min læsetid

Amerikanerne kalder det “The great resignation”. Perioden, der siges at være begyndt i USA i starten af 2021, hvor et stort antal ansatte frivilligt forlod deres arbejdspladser. En af de primære årsager til masseopsigelserne var, at medarbejderne følte, at den amerikanske regering nægtede at hjælpe dem – i en tid, hvor leveomkostningerne bare steg og steg, mens lønnen blev på samme niveau.

Grundene til de mange opsigelser vi ser her i 2022, er dog ikke helt så entydige. I følge Grace Lordan, lektor i adfærdsvidenskab på London School of Economics, siger medarbejderne ikke længere op i protest fra den ene dag til den anden, de er derimod på udkig efter de virksomheder og arbejdsgivere, som udover bedre løn og øget status, også kan tilbyde en bedre work-life balance.

I Benifys europæiske undersøgelse om the Future of Work svarede 37 % af de franske medarbejdere, og 27 % af de tyske, at de ville skifte job til fordel for en arbejdsgiver med bedre personalegoder. Adspurgt om, hvad der er det vigtigste, når der skal vælges arbejdsgiver, svarede langt størstedelen af medarbejderne: løn og personalegoder. 32 % af de britiske deltagere svarede, at de helst vil arbejde for virksomheder, som tilbyder personalegoder, der kan være med til at skabe en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Great_retention_1

 

På vej mod fastholdelsen: Digitalisering af personalegoderne

Det er et stort problem for virksomhederne, at medarbejdere i dag skifter job meget hyppigere end før. Arbejdsgiverne mister den investering, de har lagt i medarbejderens oplæring og onboarding, når de smutter igen allerede efter 18 måneder i jagten på den perfekte sammenhæng mellem arbejdsliv og privatliv.

Derfor er det afgørende, at virksomhederne begynder at tilbyde de frynsegoder, som lever op til hver enkelt medarbejders ønsker, og som tilfredsstiller deres behov for en god og sund work-life balance. Hvis dette bliver gjort på en effektiv måde, og medarbejderne er tilfredse med deres udvalg af personalegoder, er der rig mulighed for at kunne fastholde medarbejderne i virksomheden fremover.

En af de effektive metoder til at fastholde medarbejderne, er ved at synliggøre alle de personalegoder, som virksomheden tilbyder i en mobil platform. Via Benifys app får virksomheder en unik og skræddersyet platform, som gør det meget tydeligt for medarbejderne hvilke personalegoder, der tilbydes – og som samtidig reducerer virksomhedens interne administration, automatiserer en masse processer og sikrer bedre datastyring og overblik over omkostninger til lønpakker og personalegoder.

Great_retention_2

 

Arbejdslivet efter pandemien

I en af vores tidligere blogs om, hvordan COVID-19 har påvirket vores måde at arbejde på, kom vi bl.a. ind på den hybride arbejdsplads, og på hvordan den ser ud til at blive helt afgørende, når der skal tiltrækkes nye medarbejdere. I følge BBC ser det ligefrem ud til, at medarbejderne i nogle brancher slet ikke kommer til at vende tilbage til det fysiske kontor.

Virksomhederne kan vælge at tilbyde mere i løn for at lokke medarbejderne tilbage på kontorerne, men i følge både eksperter, og vores egne undersøgelser, så er det ikke løsningen. Hvis virksomhederne derimod omfavner hybridarbejdet og tilbyder skræddersyede pakker med personalegoder, vil medarbejderne både få en bedre work-life balance og et klart overblik over deres totale lønpakke – og det vil også betyde, at medarbejderne bliver i den samme virksomhed længere end de estimerede 18 måneder.

Nu, du er her, så kan vi også anbefale denne engelske blog post: How to succesfully welcome back employees to the workplace.


I Benifys undersøgelse blandt 39.000 medarbejdere, over hele Europa, svarede mange, at de ønskede en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv. Vil du vide mere om deres ønsker for fremtidens arbejde? Download The Future of Work-rapport: Employee Benefits and Work Trends in Europe.

HENT FUTURE OF WORK RAPPORTEN