Den hybride arbejdsplads er kommet for at blive

Sidst opdateret: 2022-08-304 min læsetid

Da COVID-pandemien tog fat i starten af 2020, og flere lande endte med at gå i lockdown, blev mange virksomheder i tvivl om, hvordan de mon skulle overleve de nye omstændigheder. Desuden begyndte medarbejderne at kræve mere af deres arbejdsgiver.

Ifølge The Future of Work Report giver 59 % af befolkningen i Danmark udtryk for, at de gerne ville arbejde mere hjemmefra i fremtiden. Det samme mener 49 % i Tyskland. Denne metode hyldes som fremtidens arbejdsform: en hybrid arbejdsplads. Det understøttes af en ny undersøgelse foretaget af PWC, der viser, at 41 % af en gruppe af fjernarbejdere gerne ville fortsætte under nuværende betingelser, og at tallet kun er opadgående.

FutureofWork_1

Flere virksomheder tager udfordringen op med hybridarbejde for at støtte deres medarbejdere, når de arbejder hjemmefra, og medarbejderne selv har også brug for støtten. I The Future of Work Report forudsiger 51 % af de adspurgte i Sverige og Danmark, 46 % i Holland og 43 % i Tyskland, at personalegoder, der støtter hjemmearbejdet, er den mest nødvendige medarbejderfordel. Hvis du gerne vil have flere oplysninger, kan du downloade rapporten, hvor 39.000 medarbejdere har givet deres mening om, hvad der er vigtigt for dem.

Hvilke udfordringer støder virksomheder på, når de tager denne nye arbejdsform til sig?

Storbritanniens Office for National Statistics har fundet ud af, at 37 % af den britiske arbejdsstyrke arbejdede hjemmefra i 2020, og at 85 % gerne vil gå over til hybridarbejde. Blandt alle virksomheder i Storbritannien siger 24 %, at de har til hensigt at øge hjemmearbejde. Lige nu er informations- og kommunikations-virksomheder den sektor med den formåede største stigning (49 %).

Rewards and Employee Benefits Association (REBA) udtaler, at virksomheder, der går over til hybridarbejde, på sigt vil kunne tilpasse sig mere agile arbejdsmiljøer, så de i fremtiden kan reagere hurtigere på rekruttering og erhvervelse af talent, mens medarbejderne samtidig får fordelen af bedre balance mellem arbejde og familieliv. Det betyder dog, at frynsegoder også skal ændres og tilpasses, når medarbejderne arbejder hjemmefra og har en mere fleksibel livsstil.FutureofWork_2

Hvordan ser ændringer af personalegoder ud i fremtiden?

Ifølge REBA kan nogle af ulemperne ved hybridarbejde være skader forårsaget af dårlig kropsholdning, dårligere mental sundhed fra isolation og lange arbejdsdage med digitale apps – noget som Microsoft har givet navnet “digital exhaustion” (digital udmattelse). En anden ulempe er, at virksomheder med tilhørende fitnesscentre og afslapningsrum i samme bygning begynder at miste værdi, fordi medarbejderne kun arbejder to dage om ugen fra kontoret. I stedet vil medarbejderne hellere have medarbejderfordele, de kan bruge, uanset hvor de befinder sig. Det gælder fx billigere bredbånd, sundhedspleje og forbedringer af hjemmet.

Derfor skal virksomheder, der går imod hybridarbejde, have et system til personalegoder, som medarbejderne faktisk finder værdifuldt. Benify er markedets førende globale platform, når det kommer til personalegoder og visualisering af den samlede lønpakke. Det er fleksibelt, nemt at integrere og tilpasse. Efterhånden som nye personalegoder dukker op, og en medarbejders samlede lønpakke ændrer sig, bliver flere virksomheder nødt til at se mod en platform, der ændrer sig sammen med dem.

Benify samarbejder med virksomhederne, så de sikrer sig, at de personalegoder, de tilbyder deres medarbejdere, forbliver relevante. Efterhånden som arbejdsmarkedet tackler usikkerheden med den konstant skiftende Covid-pandemi, og medarbejderne begynder at arbejde mere hybridt, er det også blevet tid til, at hver enkelt virksomhed gennemgår deres nuværende kompensationspakke.

I vores undersøgelse af 39.000 ansatte rundt om i Europa svarede deltagerne, at personalegoder, der er tilpasset hjemmearbejde, bliver den vigtigste medarbejderfordel i fremtiden.


Få flere oplysninger om, hvad virksomheder gør for at tackle pandemien og fremgangen af hybridarbejde. Download ”The Future of Work Report: Employee Benefits and Work Trends in Europe”. 

HENT RAPPORTEN