Behovet for søvn: Hvordan virksomheder kan støtte trivsel

Sidst opdateret: 2023-04-284 min læsetid

”Forskere har opdaget en revolutionerende ny behandling, der får dig til at leve længere. Det forbedrer din hukommelse, gør dig mere attraktiv. Det holder dig slank og reducere behovet for mad. Det beskytter dig mod kræft og demens. Det afværger forkølelse og influenza. Det sænker din risiko for hjerteanfald og slagtilfælde, for ikke at nævne diabetes. Du vil endda føle dig lykkeligere, mindre deprimeret og mindre ængstelig. Har vi vækket din interesse?"

Mine damer og herrer, vi introducerer for dig ... søvn.

Ovenstående uddrag er fra bogen Why We Sleep af neurovidenskabsmand og forfatter, Matthew Walker. Mange af os forsøger at undertrykke vores behov for at sove ved, at snige en ekstra times arbejde ind sent på aftenen eller ved lige at scrolle igennem vores Facebook-feed en sidste gang, når vi ligger i sengen. Faktum er, at søvn påvirker vores sind og krop på alle mulige måder.

I denne artikel skal vi se på hvordan søvn, eller mere specifikt mangel på samme, påvirker vores produktivitet på arbejdspladsen.søvn produktivitet arbejdspladsen.

Det magiske antal af nødvendige timer

Med hensyn til hvor meget søvn vi rent faktisk har brug for, så siges det optimale antal timer for voksne under 65 år at være mellem 7 og 9 timer pr. nat. Imidlertid sover de fleste medarbejdere i dag mindre, hvilket fører til bivirkninger, herunder søvnløshed. Faktisk viser resultaterne fra National Sleep Foundation's indledende Sleep Health Index ™, at 45% af amerikanerne mener, at dårlig eller utilstrækkelig søvn påvirkede deres daglige aktiviteter mindst en gang i løbet af de sidste syv dage.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Som delt på Healthline er søvn afgørende for forskellige hjernefunktioner, herunder kognition, koncentration, produktivitet og ydeevne. Blandt de mange fordele ved tilstrækkelig søvn er, at det forbedrer færdigheder til problemløsning og forbedre hukommelsesydelsen.

Manglende søvn påvirker derimod medarbejdernes ydeevne negativt på arbejdet og på alle andre måder, herunder nedsat koncentration, manglende evne til at fokusere, reduceret produktivitet og nedsat evne til at løse problemer. Derudover fører mangel på søvn ofte til overspringshandlinger, dårligt humør (som påvirker kolleger og arbejdsmiljø) og dårlige spisevalg.

Påvirkningen på erhvervslivet

Forskningsfirma StayWell gennemførte en undersøgelse, der viste, at medarbejdere, der fik mindre end fem timers søvn hver nat, generelt markerede et gennemsnit på 1,5 gange flere dage med fravær og 1,9 gange så meget produktivitetstab som medarbejdere, der rapporterede otte timers søvn pr. nat. Derudover havde de medarbejdere, der rapporterede at de "næsten altid" var trætte i løbet af dagen, i gennemsnit 2,7 gange så mange dage med fravær og 4,4 gange så meget produktivitetstab end de medarbejdere, der rapporterede at de "næsten aldrig" følte sig trætte.

Søvnløshed kan have en enorm kædereaktion på virksomheden, hvilket resulterer i deadlines og mål der ikke bliver nået, samt øgede sygedage og fravær pga. dårlig mental og fysisk sundhed.

Harvard Medical School gennemførte en undersøgelse af søvnmangel og arbejdsproduktivitet og fandt ud af, at søvnløshed koster det gennemsnitlige arbejde 11,3 dage eller $ 2,280 i tabt produktivitet hvert år.Påvirkningen erhvervslivet

Støtte til medarbejderes sundhed

Som rapporteret i en Forbes-artikel er der heldigvis en voksende bevidsthed om de sundhedsmæssige konsekvenser af søvnmangel, hvilket får virksomhederne til at gribe ind.

Artiklen deler, at Goldman Sachs har ansat søvneksperter på deres arbejdsplads, og Johnson og Johnson tilbyder deres medarbejdere et digitalt sundhedscoachingprogram til at bekæmpe søvnløshed.

Hvilke medarbejderfordele og løngoder kan du som arbejdsgiver tilbyde dine medarbejdere for at hjælpe med at støtte deres helbred og velvære?


Vil du vide, hvilke benefits medarbejderne ønsker, og hvilke der skaber engagement? Download vores Benefits & Engagement rapport!

THE BENEFITS & ENGAGEMENT REPORT