3 arbejdstendenser, du bør kende i 2022

Sidst opdateret: 2023-01-116 min læsetid

Efter at den verden, vi kendte, blev vendt på hovedet, i begyndelsen af 2020, kom de fleste af os ind i 2021, med en følelse af optimisme og planer om at få tingene tilbage 'på sporet igen.' Men allerede i begyndelsen af 2021, kom der nye udfordringer. Som de nye coronavarianter - efterfulgt af yderligere nedlukninger og restriktioner. Da året skred frem, blev tingene trods alt bedre - takket være udrulningen af vaccinerne, som åbnede alt op igen og fjernede restriktionerne.

Og nu er vi så i 2022. Selvom vi ser høje vaccinationstal, i verdens mest udviklede lande. Selvom vi rejser omkring, og mange virksomheder, verden over, åbner dørene og byder medarbejdere velkommen tilbage på kontoret, er tingene stadig usikre.

Tag ikke fejl - arbejdet, som vi engang kendte det, har ændret sig. Hvilke arbejdstendenser kan vi så forvente at se i '22? Nedenfor fremhæver vi de tre arbejdstrends, du bør kende i år

1. Prioriter dit vigtigste aktivs trivsel

Hvis der er én ting, alle har lært af pandemien, så er det vigtigheden af ​ sundhed og velvære. Deloittes Global Human Capital Trends-undersøgelse afslører, at næsten 80 % af de adspurgte angiver medarbejdernes trivsel som vigtig eller meget vigtig for organisationens succes.

Ergo må organisationerne definitivt prioritere medarbejdernes trivsel. Og som en Forbes-artikel nævner, er der ingen vækst uden sundhed.

Hvordan understøtter arbejdsgiverne så den trivsel? Som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fastslår, er sundhed ikke blot fraværet af sygdom, men også en tilstand af fuldstændig fysisk, social og mental velvære. Da mange af de restriktioner, vi så i 2020 og 2021 nu er ophævet, og medarbejderne vender tilbage på kontorerne, kan arbejdsgiverne både holde fysiske og digitale møder samt arrangementer, der handler om medarbejdernes fysiske, sociale, mentale velvære.

I 2022, kommer vi til at se organisationerne gennemgå deres sundheds- og velværestrategier for at imødekomme den enkelte medarbejders behov. Lige fra rådgivning og terapi, medlemskab af fitnesscentre og ernæring til cykelgoder, yoga eller rygestop-programmer, gør de fleksible medarbejdergoder det muligt, for medarbejderne, at vælge mellem en række goder før skat. Udvalget sættes sammen af hver enkelt arbejdsgiver, som skaber sin egen pakke af velværefokuserede goder.Benify work benefits trends

2. Digitalisering, hybridarbejde og fleksibilitet er kommet for at blive 

Det er rigtigt, sig du bare farvel til 8-16.

2020 markerede afslutningen på den traditionelle arbejdsdag, fra 8-16, vi engang kendte. Hos Benify, tilbyder vi nu medarbejderne en hybrid arbejdsmodel, der både giver medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra og fra kontoret. Hvor mange dage om ugen, som medarbejderen arbejder hjemmefra eller på kontoret, er en beslutning, hver enkelt medarbejder og leder træffer sammen.

I 2022, vil vi se masser af virksomheder, der udforsker de mange variationer af hybridt- og fjernarbejde. Der findes ikke to ens situationer. Arbejdsgiverne og de ansatte må finde den rette balance sammen, der både fungerer for virksomheden og den enkelte.

I vores undersøgelse af fremtidens arbejde, bad vi europæerne om at vurdere de goder, de har adgang til i dag, og rangordne dem. Orlov og arbejdstid toppede listerne i Sverige, Tyskland og Frankrig, mens det lå på andenpladsen i Storbritannien og på tredjepladsen i Holland og Danmark.

I 2022, skal de organisationer, der ønsker at fastholde medarbejderne og tiltrække flere nye talenter, tilbyde større fleksibilitet omkring arbejdstider og lokationer. Faktisk, angiver 73 % af de ansatte i Frankrig, 69 % i Tyskland, 64 % i Danmark, 63 % i Holland, 57 % i Storbritannien og 40 % i Sverige, at fleksible arbejdstider er ekstremt vigtige, når de beslutter, om de skal søge nyt job eller blive hos deres nuværende arbejdsgiver.

Derudover, kommer vi til at se større digitalisering inden for HR og rekruttering, herunder en større brug af digitale onboarding-værktøjer. COVID-19 accelererede digitaliseringen og tvang organisationerne til at gentænke måderne, de arbejder, kommunikerer og rekrutterer på.Forvent at se flere digitaliserede processer og rutiner i 2022.Benify work employee trends

3. Goder, der afspejler nutiden

Med de mange modeller for fjern- og hybridarbejde, skal de personalegoder, som arbejdsgiverne tilbyder, afspejle måden, som medarbejderne lever og arbejder på nu. Tidligere, var mere eller mindre betalte frokostordninger og rejsekort nok populære, men hvad med i dag?

'De personalegoder, der virkede i går, fungerer ikke nødvendigvis i dag. Det, at pandemien har påvirket os alle, personligt og fagligt, betyder, at vi har fået nye og andre behov, end vi havde før,' siger Josefine Söderqvist, Chief HR Officer hos Benify. 'Medarbejdere kræver support fra deres arbejdsgivere, og til gengæld skal arbejdsgiverne sikre, at den support, de giver deres medarbejdere, rent faktisk gør en forskel og støtter og afspejler den aktuelle situation.'

Vores undersøgelse viser, at mindre end 20 % af europæiske medarbejdere mener, at de goder, som deres arbejdsgiver tilbyder dem, afspejler deres situation nu.

Da arbejdspladsen nu er delt mellem kontoret og hjemmet, har de frynsegoder, medarbejderne før anså for de vigtigste, ændret sig. I vores undersøgelse, så vi, at 51 % af medarbejderne i Sverige og Danmark samt 46 % i Holland og 43 % i Storbritannien og Tyskland siger, at de personalegoder, som er tilpasset hjemmearbejde, bliver de vigtigste i fremtiden.

Med det i tankerne, vil vi se flere arbejdsgivere, som tilbyder medarbejderne en fordelspakke eller -budget, der kan bruges til at købe udstyr til hjemmekontoret. Som fx kan være sig en skrivebordsstol, en ekstra computerskærm eller andre ergonomiske hjælpemidler, som understøtter produktiviteten og forbedre komforten, når man arbejder hjemmefra. Derudover, vil vi også se et større udvalg af goder, som er designet til at hjælpe med at forbedre medarbejdernes hverdag, som rengøring i hjemmet, levering af dagligvarer eller endda diverse ordninger til kæledyr.


Forbered dig på de nye tider og se flere resultater fra vores hidtil største undersøgelse - download The Future of Work Report i dag!

HENT FUTURE OF WORK RAPPORTEN