Lær dine yngre medarbejdere at være opmærksomme på økonomisk trivsel

Sidst opdateret: 2022-07-205 min læsetid

Lige siden 2012 har the United Nations Sustainable Development Solutions Network arbejdet sammen med Ernesto Illy Foundation om at lave The World Happiness Report. Hvert år er de nordiske lande - Finland, Norge, Danmark, Island og Sverige - placeret i top 10. Hvad er hemmeligheden bag disse landes succes? Hvorfor er lige netop disse nationer så glade?

Alle landene har én ting til fælles. Folk stiler altid efter at få en højere økonomisk sikkerhed samt økonomisk frihed til trods for de høje skatter, som man betaler gennem sundheds-, uddannelses- og pensionsprogrammer. Mange undersøgelser viser, at større økonomisk sikkerhed og frihed ikke kun påvirker vores økonomiske trivsel, men også vores velvære og generelle glæde.

Så selvom penge ikke kan købe lykke, kan de stadig give en form for sikkerhed og tryghed, hvilket bidrager til vores lykke.

En brand breder sig hurtigt – eller rettere, en F.I.R.E

CBS skriver om en ny tendens, kaldet "Financial Independence, Retire Early,", eller forkortet, F.I.R.E. Denne trend er især markant blandt de yngre generationer. Trenden opfordrer folk til at leve et sparsommeligt liv og gemme en stor del af deres indkomst, så de i fremtiden kan tage kontrol over deres økonomiske uafhængighed. De mener altså, at finansiel uafhængighed fører til muligheden for at gå tidligere på pension.

Mange Millennials og Gen Z’ere har taget denne idé til sig, fordi de alle har et mål om at blive økonomisk uafhængige, så snart de kan.

Omkostningerne ved økonomisk bekymring

Selvom F.I.R.E. er et hot topic blandt dagens yngste ansatte, er der ligeledes mange unge, som ikke ved hvordan man laver et budget, hvordan man sparer sammen eller hvordan man planlægger sin pension.

En arbejdsgiver har en vigtig rolle, når det gælder medarbejdernes økonomiske velvære. Når alt kommer til alt, påvirker økonomisk bekymring vores arbejde, vores velbefindende, produktivitet og engagement, for ikke at nævne den økonomiske indvirkning, der påvirker virksomheder som følge af sygeorlov eller andet fravær.

En Workplace Benefits rapport fra 2017 af Bank of America viser, at 56% af medarbejderne mener, at de er meget eller forholdsvis stressede over deres økonomiske situation. 53% af disse ansatte mener yderligere, at stress har effekt på deres evne til at fokusere og være produktive på arbejdet. Derudover giver mere end dobbelt så mange Millenials, som der er Baby Boomers, udtryk for at stress påvirker deres arbejde. Desværre har de økonomiske eftervirkninger af COVID-19 kun gjort omstændighederne værre.

Ifølge en ny undertsøgelse, at Millennials er særligt sårbare over for de økonomiske omvæltningersom sker som følge af COVID-19-krisen. Lavere indtjening betyder mindre disponibel indkomst, hvilket betyder færre opsparinger, hvis de mister deres job eller bliver tvunget til at reducere deres arbejdstid. Den samme undersøgelse deler, at 67% af Millenials har mistet indkomst på grund af krisen, og 53% siger, at pandemien har påvirket deres økonomiske velbefindende negativt. medarbejdere-økonomiske-bekymringer-kan-have-effekt-på-mange-aspekter-af-arbejdet-negativt

Skab positive økonomiske vaner

For at kunne støtte medarbejdernes økonomiske trivsel er din virksomheder nødt til at hjælpe medarbejderne med at opbygge og bevare positive vaner omkring deres økonomi. Dette kan eksempelvis ske gennem uddannelse.

Forskning viser, at finansielle rådgivningstjenester og værktøjer, der er beregnet til budgettering, opsparing og investering, faktisk er noget, som mange medarbejdere værdsætter højt. Faktisk afslørede den tidligere nævnte Bank of America Workplace Benefit Report, at 86% af de ansatte godt kunne tænke sig at deltage i et finansielt uddannelsesprogram, hvis deres arbejdsgiver gav dem muligheden for det.

Når vi gennemgår forskellige milepæle i livet - at købe vores første hjem, starte en familie, støtte vores børn gennem skolen og til sidst forberede os til vores pension. Dette indebærer også en ændring i vores økonomiske prioriteringer. Men hvis vi på forhånd har udviklet positive vaner omkring penge, er vi bedre rustet til at navigere gennem disse livsfaser.

Uddannelse og støtte af medarbejdere

Her er nogle forslag til, hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere med at forstå deres økonomi:

  • Inviter en ekspert til at komme på arbejdspladsen og holde et foredrag eller en række foredrag om forskellige økonomiske spørgsmål, herunder gældshåndtering, budgettering og opsparing.
  • Giv økonomisk rådgivning om, hvordan medarbejdere bedst kan bruge deres løn i forskellige milepæle.
  • Giv et udvalg af medarbejderfordele, der giver økonomisk sikkerhed og økonomisk trivsel.
  • Selv hvis dine yngste ansatte er årtier væk fra pension, bør du forklare vigtigheden af ​​pensionen, hvordan den fungerer, og hvordan de får mest muligt ud af den.
  • Hjælp medarbejderne med at blive opmærksomme på deres samlede kompensation udover deres løn som f.eks. fleksible fordele eller en fleksibel budgetplan. På denne måde kan medarbejderne se den reelle værdi af deres samlede kompensation og lønpakke.

For mange virksomheder er det slet ikke et spørgsmål. Dét at investere i deres medarbejders økonomiske velvære, er penge, der er godt brugt.

Få flere tips og lær mere om økonomisk trivsel ved at downloade vores gratis e-bog Financial Wellness: Det emne, du ikke har råd til at ignorere.