Sådan forbedres mental sundhed på arbejdspladsen med globale medarbejderfordele

Sidst opdateret: 2022-08-314 min læsetid

Selvom vaccinationsraten mod COVID-19 er høj i verdens mest udviklede lande, og mange virksomheder er begyndt at byde medarbejdere velkommen tilbage på kontoret, vil påvirkningen på den mentale sundhed tage mange år at genoprette.

Som et resultat af dette forstår flere virksomheder verden over behovet for, at udarbejde en robust mental sundheds- og benefitsstrategi til deres medarbejdere. Vi kan allerede se de indsatser, der er foretaget med introduktionen af hybride arbejdsmodeller for at hjælpe med at understøtte medarbejderens work life balance. Men gør arbejdsgiverne nok? Ikke hvis man spørger medarbejderne.

Vores nylige undersøgelse af mere end 58.000 medarbejdere i Europa viser, at 32 % af medarbejderne i Tyskland, 29 % i Frankrig, 23 % i Storbritannien, 20 % i Danmark og Sverige, og 12 % i Holland mener, at arbejdsgiverne ikke gør nok for at understøtte deres mentale sundhed og velbefindende.

Opfyld dine medarbejderes behov

Med flere generationer, der arbejder sammen, som alle har forskellige behov afhængigt af deres livsfase, kan det være, at arbejdsgivere rammer ved siden af ved at tilbyde fordele, der ikke er inkluderende og ikke opfylder den enkeltes behov? Det er meget sandsynligt. Kun 18 % af medarbejderne i Storbritannien, 17 % i Frankrig og 15 % i Tyskland er helt enige i, at de fordele, som deres arbejdsgiver tilbyder dem, afspejler deres aktuelle situation.

Når man udvikler en global mental sundhedsstrategi, er det afgørende, at virksomheder tager hensyn til, hvad Gallup beskriver som de fem altafgørende elementer inden for velvære: karriere, socialt, finansielt, fællesskab og fysisk. Din virksomheds sundhedsstrategi kunne f.eks. bestå af økonomisk rådgivning, pensionsbidrag for en mere sikker fremtid, forsikringer, fitnessmedlemskaber, mentale sundhedstjenester såsom onlineterapi, sociale muligheder og teamaktiviteter.How_to_Improve_2

Vi er alle individer

Da medarbejderne blev spurgt, hvad der kunne gøre dem mere tilfredse med deres medarbejderfordele, sagde 48 % i Sverige, 40 % i Frankrig, 36 % i Storbritannien, 32 % i Tyskland, 32 % i Danmark og 29 % i Holland, at de ønskede mere individuelt skræddersyede fordele.

Vi vil naturligvis alle gerne behandles som individer. Derfor bør medarbejderfordele, pensioner og forsikringer alle personaliseres baseret på den enkeltes unikke omstændigheder og kvalifikationer. Der er dog flere udfordringer til at opnå dette på globalt plan.

Før en hvilken som helst global benefitsstrategi kan være effektiv, skal den anerkende hvert lands unikke kendetegn og alsidighed. Det er dog ofte lettere sagt end gjort. Som et resultat udvikler mange virksomheder stadig strategier, hvor deres benefits- og belønningsprogrammer er snævre og upersonlige.How_to_Improve_1

En global løsning

En benefitsmodel med et fleksibelt budget til hver medarbejder er en robust løsning, der giver virksomheder mulighed for at udvikle og administrere en inkluderende mental sundhedsstrategi, der opfylder hver enkelt medarbejders behov - individuelt, demografisk og geografisk. Med denne fleksible benefitsmodel får hver medarbejder et fast budget fra deres arbejdsgiver, som de kan bruge på en række medarbejderfordele til mental sundhed og velbefindende, som er udvalgt af arbejdsgiveren.

Ved at bruge denne type benefitsmodel globalt kan virksomheder tilbyde den samme type personalegoder over det hele, og derefter lokalisere i hvert land.

Det er også vigtigt at vælge en udbyder med omfattende kendskab til benefitsadministrering på flere områder, herunder lokale skattereglerne i hvert land. Det er desuden vigtigt, at HR-professionelle kan administrere deres globale medarbejderfordele på ét sted, og se en oversigt over omkostningerne og udgifterne til fordele i hvert land.

Søger du flere tips til at udvikle en benefitsstrategi? Hent vores guide!

5 TRIN TIL EN  SUCCESFULD BENEFITS STRATEGI