Offboarding: Giv et positivt sidste indtryk

Sidst opdateret: 2023-04-274 min læsetid

Alle kender udtrykket "første indtryk tæller", og når det kommer til rekruttering, er dette især sandt.

Der er gennem tiden blevet skrevet og sagt meget om hvorfor det er så vigtigt, ​​at give et positivt førstehåndsindtryk under rekrutteringsfasen, men meget få arbejdsgivere er dog klar over at det ikke kun handler om at give et godt førstehåndsindtryk, men også at give et positivt sidste indtryk.

Når det kommer til employee experience, kan indtrykket naturligvis ændre sig gennem hele medarbejderens ansættelsesproces. Det er dog især vigtigt at efterlade et positivt sidste indtryk, og især i offboarding-fasen, når en medarbejder forlader virksomheden for at tage chancen et andet sted.offboarding-employee-experience-dk

Hvad skaber dit employerbrand?

I vores e-bog om employee experience kan du læse om hvordan, ”Din medarbejders sidste dage i din virksomhed, kan være lige så vigtige, som de første. Den sidste tid kan påvirke, hvordan de taler om din virksomhed til deres fremtidige kolleger og andre kontakter i branchen. Og hvem ved, måske kan du endda på lang sigt, og under de rigtige omstændigheder, lokke dem tilbage til en ny stilling hos dig.”

At tage sig tid til at sammensætte en offboarding-proces er ikke bare en god ide, det kan være en afgørende faktor; en effektiv offboarding-proces har potentialet til at være en stor investering i din virksomheds succes. Hvordan? Lad os kigge på det herunder.

Tror du kun at det er dine nuværende medarbejdere, der påvirker dit employer brand? Tror du, at det udelukkende er hvad nuværende medarbejdere, siger om din virksomhed, der påvirker din evne til at tiltrække og fastholde talent? Hvis ja, bør du nok genoverveje sagen.

Ordets magt

Allerede før man ansøger en stilling, er det ekstremt almindeligt, at kandidaten har læst anmeldelser på websteder som Glassdoor eller Jobindex, for at lære om din virksomhed og dens omdømme, fra både nuværende og tidligere medarbejdere. Oftest er det virksomhedens tidligere medarbejdere, der tager sig tid til at skrive anmeldelser.

De medarbejdere der efterlades med et positivt sidste indtryk, vil være mere sandsynlige til at anbefale din virksomhed som et godt sted at arbejde til venner, familie og deres sociale netværk. Omvendt, hvis de medarbejdere der forlader din virksomhed, efterlades med et negativt indtryk, kan du næsten være sikker på, at de vil informere andre potentielle kandidater om hvordan deres oplevelse af din arbejdsplads har været negativ.

Pointen er at en medarbejder som stopper på din arbejdsplads, sandsynligvis deler deres mening om din virksomhed, lige meget om den er positiv eller negativ, med både venner, bekendte og højst sandsynlig også på deres sociale medier. På mange måder er dine tidligere medarbejdere, de som har mest indflydelse på din virksomhed og dit employer brand.arbejdsplads offboarding

Lyt til hvad dine medarbejdere siger og lær af det

En anden grund til, at det er vigtigt at have en effektiv offboarding-proces, er at du er nødt til at være åben og lytte til hvad de medarbejdere der forlader din arbejdsplads siger, for at kunne blive betragtet som et godt sted at arbejde.

Du kan lære utroligt meget af dine tidligere medarbejdere. Se på offboarding-processen som en måde at få en unik indsigt i virksomhedskulturen – forstå hvad der fungerer godt, og hvad der kan forbedres. Desuden vil de medarbejdere som stopper deres stilling i din virksomhed, sandsynligvis være mere oprigtige i deres svar. Tag dette, som en mulighed for at lære.

Husk, at en medarbejders sidste indtryk af din virksomhed er det indtryk, de vil tage med sig videre, og det indtryk, der forbliver hos dem længe efter.


For at lære mere om digital preboarding, onboarding og offboarding - download vores unikke tips i dag!

DOWNLOAD GUIDE