Førende organisationer deler tips til, hvordan man øger økonomisk velvære

Sidst opdateret: 2022-07-205 min læsetid

I denne usikre tid, hvor mange mennesker tvinges til at reducere deres arbejdstid eller mister deres job, er det ikke overraskende, at vores økonomiske trivsel også rammes. En nylig undersøgelse viser, at næsten fire ud af ti europæeres job er berørt af Corona, mens mere end halvdelen (54%) har oplevet et fald i husstandsindkomsten.

Selvom du er en af ​​de heldige, og dit job forekommer sikkert, kan det være svært at føle sig sikker på sin økonomiske situation, hvis man ikke er opmærksom på de goder og økonomiske aftaler, som arbejdsgiveren tilbyder.

Bevidsthed er det første skridt

For at opnå økonomisk trivsel, skal medarbejderne være opmærksomme på alle de økonomiske goder, som deres arbejdsgiver tilbyder. Det betyder at sikre, at medarbejderne har en solid forståelse af deres samlede lønpakkes sande værdi, inkl. forsikringer, pensioner, medarbejderfordele og andre frynsegoder.

”Vi tilbyder vores medarbejdere en meget attraktiv grundløn og en lige så attraktiv, sekundær pakke. Imidlertid var rigtigt mange ikke bevidste om deres komplette pakke,” siger Niels Kater, HR Analytics & Application Management Specialist hos Adecco, en af ​​verdens største HR-udbydere og vikarvirksomheder. "Det var svært for os at gøre medarbejderne bevidste om, at det ikke kun handlede om deres grundløn, men om deres sekundære betaling og den samlede lønpakke", fortæller Niels.Økonomisk velvære

Da de lancerede ​​deres platform, med goder og kompensation, kunne Adeccos medarbejdere se og tilgå total reward i form af en digital opgørelse. Et total reward statement giver medarbejderne et komplet overblik over deres samlede lønpakke. Foruden deres primære månedsløn, får Adeccos medarbejdere i Holland fx en "sekundær løn", der består af goder og andre ydelser, der udgør deres samlede løn. Det hele indgår i medarbejderens total reward statement.

I dag er 96% af Adeccos medarbejdere i Holland, takket være deres platform med goder og lønpakker, nu opmærksomme på deres samlede lønpakke, baseret på antallet af unikke besøg på den særlige lønpakkeside.

Fleksibilitet fremmer økonomisk velvære

Fleksibilitet - evnen til at skræddersy bonusser og goder, så de passer til ens personlige behov - spiller også en afgørende rolle for medarbejderens økonomiske trivsel.

Ligesom Adecco, ville AstraZeneca, en af verdens største biofarmaceutiske virksomheder, gerne sikre sig, at deres medarbejdere ved, at deres samlede lønpakke består af mere end bare deres løn, og at de har et valg, når det gælder goder, pensioner og forsikringer. ”Hvis vi kun måtte tilbyde eller kommunikere nettolønnen, havde vi fx ikke en chance i Storbritannien eller USA. Men, når vi fx kan vise, at vores pension er en af markedets bedste, konkurrerer vi for alvor med de andre arbejdsgivere,” siger Ulf Holmgren, Regional Benefits Lead hos AstraZeneca.

Holmgren tilføjer, at fordelene ved fleksibiliteten er særligt vigtige, og at virksomhedens bonus exchange er ekstremt populær blandt medarbejderne. ”Takket være Benifys platform, kan de selv vælge, hvad de vil med deres bonus. De kan fx købe flere feriedage, investere i deres pension eller hæve pengene til deres næste lønudbetaling.”

Takket være deres medarbejderplatform, har AstraZeneca øget medarbejdernes bevidsthed om den samlede lønpakke. Før implementeringen af Benifys platform, var mindre end 10% af medarbejderne opmærksomme på deres samlede lønpakke. I dag kender næsten 70% af AstraZenecas medarbejdere den.Tips_4

Tilgængelighed og enkel information

Den førende, globale biofarmaceutiske virksomhed, MSD, besluttede at implementere en platform til medarbejderfordele og kompensation, for at gøre lønoplysningerne let tilgængelige for medarbejderne. Det, at kunne tilgå oplysningerne hurtigt og bekvemt, er ekstremt vigtigt.

”Konceptet med løn og goder ændrer sig konstant, og flere virksomheder vil gerne gøre en forskel. Det er virkelig vigtigt for os, at vores medarbejdere ved mere om deres løn og goder,” siger Isabelle Couquiaud-Schbath, Compensation & Benefits Associate Director hos MSD.

Eftersom medarbejderne kan bruge platformen via enhver enhed, når som helst og hvor som helst, har medarbejderne fundet informationer og tjenester, som de ikke engang anede, de havde. ”Det har altid været målet - at gøre informationer tilgængelig for medarbejderne. Ved at gøre tingene lettere at finde, har nogle medarbejdere opdaget eller genopdaget fordele og goder, de havde glemt eksisterede, som fx vores profit sharing og firmamatch,” siger Couquiaud-Schbath.Økonomisk velvære

Informationen skal naturligvis være tilgængelig for alle medarbejderne - ikke kun dem, der sidder foran en computer. Da 80% af den globale arbejdsstyrke ikke sidder bag et skrivebord hver dag, giver Benifys mobile app medarbejderne adgang til platformen, hvor de kan se oplysninger om deres goder og løn "på farten" eller i sofaen, hvor som helst og når som helst, med den fulde funktionalitet fra desktopversionen.


Søger du flere tips til, hvordan du støtter og øger dine medarbejderes økonomiske trivsel? Download vores e-bog, Financial Wellness: The Topic You Can’t Afford to Ignore.

FINANCIAL WELLNESS E-BOG