Støt medarbejdernes økonomiske velvære ved at skabe opmærksomhed

Sidst opdateret: 2022-07-204 min læsetid

Før Coronapandemien, viste en rapport fra 2017, der udforsker tendenser og ændringer mht. holdninger til medarbejderes økonomiske fordele at 56% af medarbejderne fortalte, at de var meget eller forholdsvis stressede over deres økonomiske situation.

Med den fortsatte udvikling i dag, vil det tal sandsynligvis blive endnu højere pga. faldende jobsikkerhed, flere afskedigelser på globalt plan og mange medarbejdere, som tvinges til at reducere deres arbejdstid.

Finansiel trivsel eller økonomisk sikkerhed er en vigtig del af vores generelle trivsel. Det er trods alt usandsynligt, at vi oplever en høj grad af trivsel, når vi føler os stressede over vores økonomi. I dag, forstår flere og flere organisationer vigtigheden af at pleje deres medarbejderes økonomiske trivsel.

Det er også god forretning, at gøre tingene rigtigt

Bank of America’s 2020 rapport over goder på jobbet viser, at 62% af arbejdsgiverne mener, at de føler sig "ekstremt" ansvarlige for deres medarbejders økonomiske trivsel. Udover at være det rigtige at gøre, er det også god forretning at prioritere medarbejdernes økonomiske trivsel:

  • Økonomiske bekymringer påvirker ikke kun medarbejdernes trivsel og produktivitet, men også virksomhedens bundlinje, på grund af øget sygdom og fravær.

  • At prioritere medarbejdernes økonomiske trivsel, er en fantastisk måde, hvorpå organisationerne kan styrke deres omdømme på og samtidigt tiltrække mere talent.

  • Ved at gøre medarbejderne opmærksomme på alle de forskellige komponenter, der udgør deres samlede lønpakke, bidrager det også til fastholdelsen af medarbejderne. Når alt kommer til alt, hvorfor skulle en medarbejder så ønske at søge mod andre steder, hvis de ved, at du støtter deres økonomiske trivsel, og at de kompenseres godt for deres arbejde, af deres nuværende arbejdsgiver?

økonomiske trivselGør oplysningerne klare og tilgængelige

In Benify’s Compensation Gap survey, så man, at 8 ud af 10 ansatte undervurderede deres samlede lønpakke. Desuden er medarbejdere generelt uvidende om op til 33% af deres samlede lønpakke, inklusivt pensioner, bonusser, selskabsaktier, forsikringer, frokostordninger og andre medarbejdergoder. Når medarbejderne ikke er opmærksomme på de økonomiske goder, værktøjer og ydelser, de har til rådighed, hvordan kan de så opleve positiv økonomisk trivsel?

En af de enkleste, men alligevel mest effektive måder at øge bevidstheden på, er at gøre oplysningerne om løn og goder let tilgængelige for dem. I dag, bruger de fleste førende organisationer en eller anden form for platform til medarbejderfordele. Ved at give medarbejderne mulighed for at logge ind på deres egen medarbejderplatform, hvor de har adgang til ressourcer, rådgivning og information om deres økonomi, herunder pensioner, opsparinger og forsikringer, kan arbejdsgiverne let henvise medarbejderne til relevant information.

Hvis udbyderen af din platform har sin egen app, kan medarbejderne selv tilgå disse oplysninger via telefonen. Hvis en medarbejder fx ønsker at se, hvilke forsikringer han/hun pt, har, eller hvilke økonomiske værktøjer, han/hun har til rådighed; kan han/hun bare bruge appen og tjekke medarbejderplatformen, når og hvor som helst.økonomiske trivsel

Skab et bedre overblik

Ud over at tilbyde den rigtige, økonomiske støtte, handler økonomisk trivsel om at gøre medarbejderne opmærksomme på din samlede investering og total reward.

Den bedste måde at kommunikere og skabe opmærksomhed om den samlede lønpakke er ved at give medarbejderne et klart overblik i form af et digital 'Total Reward Statement' (eller TRS) via deres medarbejderplatform.

Et Total Reward Statement beregner og samler en visuel fordeling af en medarbejders samlede lønpakke, inkl. forsikringer, pensioner, medarbejderfordele og enhver yderligere kompensation (fx bonus eller aktier i virksomheden).

Total Reward Statement kan også være et effektivt værktøj, som viser dit samlede udbud under rekrutterings- og onboardingfasen. Når du viser kandidaterne en illustreret fordeling af dit udbud, viser det transparenthed og skaber større økonomisk bevidsthed.

En virksomhed er kun så god som dens medarbejdere. Derfor er medarbejdernes økonomiske trivsel ikke kun en personlig sag, men også et forretningsanliggende. Som Malcolm X så berømt sagde: “Når 'jeg' erstattes med 'vi', bliver selv sygdom til trivsel.”


Søger du flere tips til, hvordan du øger dine medarbejderes økonomiske trivsel?
Download vores e-bog, Financial Wellness: The Topic You Can’t Afford to Ignore.

FINANCIAL WELLNESS E-BOG