Sådan laver du en tilpasset strategi for finansiel trivsel

Sidst opdateret: 2022-08-314 min læsetid

For det første, hvad er økonomisk trivsel, og hvordan kan man definere det?

I vores e-bog, Financial Wellness: The Topic You Can’t Afford to Ignore, defineres financiel trivsel som:

  • Friheden til at træffe valg i livet
  • Evnen til at overleve og trives i udfordrende tider
  • Kontrol over den daglige økonomi
  • At have ressourcer til at planlægge fremtiden

Velvære og økonomi

Udtrykket økonomisk velvære består af to ord, der er tæt forbundet. Tænk over det - det er usandsynligt, at man oplever en høj grad af trivsel og velvære, når man stresser over sin økonomi.

Bank of Americas rapport fra 2017 over løn og goder afslørede, at de tre største, økonomiske stressfaktorer er:

  • At spare op til fremtiden – 67%
  • At betale de månedlige regninger – 57%
  • Gæld fra kreditkort – 42%

Den økonomiske effekt af COVID-19 har imidlertid ikke gjort meget for at mindske folks økonomiske bekymringer. En nylig forbrugerundersøgelse viser, at 54% af europæerne, fordelt på alle aldersgrupper, har mistet indkomst, på grund af krisen, og 47% siger, at pandemien har haft en negativ indvirkning på deres økonomiske trivsel. Faktisk siger 47% af husstandene med børn, at deres regninger stiger mere end deres indkomst, sammenlignet med 38% af husstandene uden børn.financial-stress-factors

Derfor bør arbejdsgiverne bekymre sig

Medarbejdernes økonomiske trivsel kan godt virke som en privat sag for enkeltpersonerne, men dine medarbejderes økonomiske stress og modgang kan have en betydelig indflydelse på din virksomheds bundlinje.

Før corona, viste en undersøgelse fra Bank of America Merrill Lynch at 53% af medarbejderne fortalte, at stress ifm. deres økonomi regelmæssigt forstyrrede deres evne til at fokusere og være produktive på jobbet. Nu, med endnu større økonomisk usikkerhed, på grund af pandemien, vil antallet af mennesker, der siger, at de stresser over deres økonomi, være steget dramatisk.

Udover at forbedre produktivitet og profitmargener, virker det også rigtigt at støtte medarbejdernes økonomiske trivsel.

Pleje af medarbejdernes trivsel

En af de mest effektive måder at støtte medarbejdernes trivsel og velvære på går gennem dit udbud af personalegoder. Og en strategi for goderne, som lægger ekstra vægt på økonomisk velvære, er den rette vej frem.

For at virksomhedens udbud af goder får en positiv effekt på medarbejdernes økonomiske trivsel, skal det dog være til gavn for hver enkelt af dem. Det er hele pointen. Hver medarbejder har sine egne præferencer og behov, afhængigt af hvilket økonomisk stadie han/hun er i, og om der er tale om en babyboomer, en millennial eller en generation Z’er.supporting-employee-financial-wellness-

Et personligt tilbud

I dag er din evne til at tilpasse dig hver enkelt generation, ved at tilpasse dit udbud af personalegoder, afgørende. Hvordan gør man så det, som arbejdsgiver? Ved at imødekomme den enkeltes behov. Hvordan? Ved at give hver enkelt medarbejder mulighed for at vælge mellem en række økonomiske goder, der betyder mest for ham eller hende.

Det er her, en fleksibel benefits model virker bedst. En fleksibel benefits model gør det muligt for virksomhederne at imødekomme og understøtte den enkelte medarbejders økonomiske trivsel, ved at sikre, at den enkeltes behov opfyldes. En fleksibel strategi for frynsegoder, der designes af arbejdsgiveren, giver medarbejderne mulighed for at vælge mellem en række goder før skat, så de får en skræddersyet pakke, der passer perfekt til netop deres behov. For eksempel kan dit udbud give medarbejderne mulighed for at vælge en foretrukken leverandør eller netop den pension eller forsikring, der passer bedst til dem.

Undersøgelser viser at finansielle rådgivningstjenester og -værktøjer, der arbejder med budgettering, opsparing og investering, bestemt er noget, medarbejdere ønsker - og hele 86% af respondenterne siger, at de gerne vil deltage i et finansielt uddannelsesprogram, hvis det udbydes af deres arbejdsgiver. Tænk derfor over hvilke økonomiske trivselsydelser, du kan tilbyde, som en del af din fleksible benefits strategi.

Afslutningsvis gør en fleksibel strategi for personalegoder det muligt for virksomhederne at imødekomme og understøtte den enkelte medarbejders økonomiske trivsel, ved at sikre, at den enkeltes behov opfyldes.


Vil du vide mere?
Download Benifys e-bog Financial Wellness: The Topic You Can’t Afford to Ignore.

FINANCIAL WELLNESS E-BOG