Vigtige medarbejderfordele: Under pandemien og i fremtiden

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

I øjeblikket er store dele af verden optaget af at vaccinere mod COVID-19, samtidig begynder kontorer i nogle lande også langsomt at åbne dørene for medarbejderne igen. Der er dog stadig meget usikkerhed omkring, hvordan vi kommer videre, og hvordan fremtiden for arbejdet vil se ud.

En ting, som alle kan blive enige om, er, at den måde vi engang arbejdede på, har ændret sig for evigt. I samme omgang har medarbejdernes ønsker og behov selvfølgelig også ændret sig.

Så hvad ønsker medarbejderne sig i dag? Hvad er fremtiden for Europas medarbejdere og arbejdsgivere? For at finde ud af det, udførte vi en undersøgelse over mere end 58.000 ansatte i hele Europa til vores rapport The Future of Work Report: Employee Benefits and Work Trends in Europe. Nedenfor deler vi nogle af resultaterne fra rapporten.

Medarbejderfordele, der afspejler den aktuelle situation

Nu hvor mange kontorer er lukket, og vores hjem også er blevet vores arbejdsplads, har mange af de medarbejderfordele, der engang var efterspurgte og betragtes som attraktive, ikke længere den samme effekt. Det kunne f.eks. være fordele som frokosttilskud og tilskud til offentlig transport.

Da deltagere fra undersøgelsen blev spurgt, om de mener, at deres nuværende udbud af personalegoder afspejler den aktuelle verdenssituation, vurderede mindre end 20% af dem i både Storbritannien, Sverige, Danmark, Frankrig og Tyskland deres nuværende udbud til 8 eller højere på en skala fra 0 til 10. Kun i Holland er det højere. Her vurdere hele 34% af deltagerne deres nuværende udbud af personalegoder til 8 eller højere.

Hvad der måske er endnu mere interessant, er, at 33% af tyskerne, 25% af briterne, 28% af svenskerne og 23% af de franske deltagere vurderede deres udbud af personalegoder til 3 eller derunder.hjemmearbejde

Hvilke goder ønsker medarbejderne sig i dag

Så hvad ville gøre medarbejderne mere tilfredse med deres udbud af medarbejderfordele? Respondenter fra alle lande sagde først og fremmest, at de ønsker et større udvalg af både fordele og rabatter. Dernæst ønskede mange at få tydeligere oplysninger om deres medarbejderfordele, og til sidst ønskede de et mere individuelt tilpasset udbud af fordele.

Da deltagerne blev spurgt, hvilke fordele de ønskede, som de ikke i allerede tilbydes i dag, sagde et overvældende flertal, at de gerne ville have tilbudt flere økonomiske fordele såsom bonusser, overskudsdeling og aktier i virksomheden.

For mange millioner mennesker overalt i verden har COVID-19 forårsaget økonomisk ustabilitet i form at tab af arbejdspladser og reduceret arbejdstid. Derfor er det heller ikke overraskende, at så mange medarbejdere søger større økonomiske incitamenter og økonomisk støtte. Nu hvor du er her, må du ikke gå glip af vores indlæg om vigtigheden af ​​økonomisk trivsel og hvordan du kan støtte medarbejdernes økonomiske velvære ved at skabe opmærksomhed.Tips_sadan_stotter-du-1

Et glimt af fremtiden

Selvom flere virksomheder er begyndt at invitere medarbejderne tilbage til kontoret, siger mange eksperter, at 2020 markerede afslutningen på den traditionelle 8-16 kontoropsætning, som vi engang kendte. Mange siger, at kontoret snart kun bliver et sted for samarbejde

Vi vil med sikkerhed se større fleksibilitet og flere medarbejdere, der arbejder hjemmefra i fremtiden. Lige gyldig om der er tale om medarbejdere på fuld tid, deltid eller et sted midt imellem. Vores undersøgelse afslører, at 71% af deltagerne i Sverige, 66% i Storbritannien, 59% i Danmark, 55% i Holland, 54% i Frankrig og 51% i Tyskland siger, at de gerne vil have muligheden for at arbejde mere hjemmefra i fremtiden.

Så hvilke fordele vil være vigtigst for medarbejderne i fremtiden? Selvom svarene varierer lidt fra land til land, er der enighed om, at vi vil se behov for fordele tilpasset til hjemmearbejde (f.eks. ergonomiske stole, ekstra computerskærme osv.), samt fordele, der tilskynder balance mellem arbejde og privatliv, fordele inden for mental sundhed og styring af arbejdstid. For at se top 3 fordele for hvert land, kan du downloade den fulde rapport nedenfor.


Vil du læse mere om vores undersøgelse over 58.000+ deltagere i hele Europa? Følg os på LinkedIn, så du ikke går glip af lanceringen af The Future of Work Report: Employee Benefits and Work Trends in Europe.

Følg Benify på LinkedIn