Sådan håndterer du et fald i arbejdskraften og ankomsten af generation z

Sidst opdateret: 2022-07-204 min læsetid

Over alt er arbejdsgivere blevet opmærksomme på de forestående demokratiske ændringer der snart sker på arbejdspladsen. Nu hvor generation z banker på døren er det blevet tid til at virksomheder gør sig klar til ikke bare en ny generation, men en ny æra.

Den aldring som vi nu ser hos ældre generationer, vil højst sandsynligt medfører udfordringer for organisationer når de prøver at bevare medarbejdernes egenskaber og viden.

Antallet af medarbejdere der er over 55 år, stiger betydeligt, og samtidig er antallet af nyfødte faldende. Accademy to Innovate HR (AIHR) skriver at i alene USA er der 10.000 baby boomers som bliver 65 år hver dag og denne udvikling vil fortsætte indtil 2030.

Data fra European Labour Survey viser at 16% af hele arbejdskraften i EU er over 55 år. I både Tyskland, Finland og Sverige er fordelingen af voksne arbejdere 1 til 5.

Hvilke industrier har det størst effekt på?

Selvom om udfordringen om en aldrende arbejdskraft gør sig gældende i alle industrier er der stadig nogle industrier der er mere sårbare end andre. For eksempel arbejder den finansielle sektor med signifikante pensions udbetalinger.

At rekruttere læger til byer på landet er en udfordring i sig selv. Mange af de læger der nærmer sig pensionsalderen lokkes til at blive i deres stillinger, da de stadig bidrager med viden og fungere som en sikkerhed for arbejdsgiveren. Hvordan skal virksomheder ellers sørge for at holde på den viden de har?

Vil du have vores bedste råd? Lad være med at vente til i morgen. Der er mange ting du kan gøre nu for at tiltrække generation z og være bedre forberedt på fremtiden.

der-er-mange-ting-du-kan-gøre-nu-for-at-tiltrække-generation-z

Her er 7 ting du kan gøre i dag

1. Kig på dine nuværende kompetencer

Evaluer hver afdeling for at identificere hvilke færdigheder de har brug for og hvilke færdigheder der vil være mangel på i fremtiden.

2. Lav en hurtig analyse af den situation du er i nu

Tag et kig på din arbejdskraft. Hvor gamle er de? Hvordan ser situationen ud om nogle år? Hvordan kan du lokke medarbejdere til at bliver længere? Brug informationen fra din medarbejderportal til administration af personalegoder for bedre at kunne forstå og engagere dine medarbejdere.

3. Tilbyd trænings- og udviklingsprogrammer

Hvilke muligheder for udvikling tilbyder din virksomhed? Hvordan kan i dele jeres viden? Kan du videreudvikle dine træningsprogrammer yderligere?

4. Lokalisere potentielle kapacitets udfordringer

Identificer de mest signifikante kapacitets udfordringer som din virksomhed står over for. Hvor er de? Hvilke områder vil blive mest påvirket?

5. Udvid din søgning til flere forskellige lande

Kampen for talent har ingen grænser. Kig efter talent i andre lande. Når alt kommer til alt, fører diversitet også til et større udvalg af evner og er endda blevet bevist at medføre øget produktivitet, kreativitet, virksomhedsomdømme og mere.

6. Automatiser og opdater teknologien

Hvilke manuelle processer kan gøres automatiske? En portal til administration af personalegoder tillader dig at automatisere visse opgaver og effektivisere HR processer, lønningslister og mere. Brug en portal til administration af personalegoder til at nå ud til og kommunikere til dine medarbejdere og give dem den bedste mulighed for selvbetjening.

7. Bliv en mere attraktiv arbejdsgiver

Hvordan kan du blive en mere attraktiv arbejdsgiver så du kan beholde nuværende medarbejdere? Hvilke globale fordele tilbyder du dine medarbejdere? Hvordan kan du tiltrække yngre medarbejdere, især fra generation z, til din virksomhed?

Da generation z i 2019 passerede millenials som den største generation i den vestlige verden, er generationen med høj hastighed ved at indgå i arbejdskraften. Derfor er din virksomheds evne til at tiltrække og ansatte dem afgørende.

Ved at være proaktiv og opsøge udfordringer så snart de opstår, vil man være bedre forberedt til at håndtere den faldende arbejdskraft og dermed være i en bedre position til at sikre sig at viden og egenskaber ikke går tabt.

hvordan-kan-du-tiltrække-yngre-medarbejdere-til-din-verksomhed

Leder du efter mere indsigt i hvem generation z er og hvordan du bedst kan forberede dig på deres ankomst til din virksomhed?

Download Generation Z – Den endelige guide til fremtidens arbejdskraft i dag!