Sådan bruger du teknologi til at støtte dine medarbejderes trivsel

Sidst opdateret: 2022-08-305 min læsetid

En Gallup-undersøgelse fra 2018 viser, at 23% ud af 7.500 ansatte mener, at de ofte eller altid føler sig udbrændte på arbejdet. Derudover mener 44%, at de nogle gange føler sig udbrændt.

Stort set alle mennesker har været påvirket af COVID-19 i deres arbejdsliv. I øjeblikket er dine medarbejders velvære mere kritisk end nogensinde før, fordi mange mennesker føler sig mere isolerede og stressede end nogen sinde før. Det er derfor særligt vigtigt at fokusere på medarbejdernes velvære samt deres sociale og mentale helbred.

På grund af teknologien findes der heldigvis mange måder, som arbejdsgiveren kan bruge til at støtte og pleje medarbejderens trivsel på arbejdspladsen. Det har faktisk aldrig været lettere. Nedenfor anbefaler vi fem forskellige måder, som virksomheder kan bruge til at støtte deres medarbejdere ved hjælp af teknologiske værktøjer.

1.Gør medarbejderfordele tilgængelige for digital tilmelding

Gør dine medarbejders hverdag lidt nemmere ved at give dem mulighed for at vælge mellem en lang række medarbejderfordele, som udelukkende fokuserer på deres trivsel og velvære.

Medarbejderfordele er kun fordelagtige for medarbejderne, hvis de er let tilgængelige. Derfor bør du gøre det muligt for medarbejdere at tilmelde sig fordelene digitalt. Med Benify kan dine medarbejdere downloade Benify-appen og tilmelde sig nye personalegoder gennem appenhvor og når som helst.

Det er på tide at gennemgå dit nuværende udbud af løngoder og overveje, hvilke fordele du kan stille til rådighed som digitale bestillinger og hvilke fordele, der også kan leveres direkte digitalt.

2. Online sundhedsstøtte med fokus på mentalitet

Mange ansatte syntes, at den situation vi er i lige nu kan være psykologisk udfordrende. Dette er ganske forståeligt, da forholdene under pandemien har ændret sig gevaldigt. Derfor er det især vigtigt at overveje,hvordan du bedst støtter dine medarbejders mentale helbred. Vi forslår online støtte.

I april slog vi os sammen med fire leverandører om at samle et sæt med digitale sundhedsydelser, som skal kunne bidrage til at forebygge langvarig sygdom i kølvandet på pandemien. En af de fire leverandører er Braive, der har udviklet et specielt CBT-program, som er gratis for alle Benify-brugere. Tjenesten er designet til at reducere corona-relaterede bekymringer.

Hvilke digitale sundhedsydelser, med fokus på det mentale helbred, tilbyder du dine ansatte?

employee-wellbeing-support

3. Kommuniker og skab en digital forbindelse mellem dine medarbejdere

Mens hvert land bruger forskellige sociale tiltag for at reducere spredningen af COVID-19, er det også vigtigt for vores velbefindende at bevare en følelse af socialt fællesskab. Lige nu er det især vigtigt at finde forskellige løsninger, hvor man kan deltage i forskellige former for fjern-socialisering online.

Et godt eksempel på en virksomhed, der er god til at opretholde stærk og målrettet kommunikation og fællesskabet blandt medarbejderne, er Derby Cycle. Virksomheden bruger de kommunikationsværktøjer, som står til rådighed i deres Benify-platform, til at sende vigtige opdateringer til medarbejderne via push-meddelelser, e-mails og portal-meddelelser.

Derudover har Derby Cycle taget initiativ til at oprette en ny side på platformen, hvor medarbejderne kan dele fotos og sende hinanden opmuntrende beskeder i hverdagen.

4. Find din Zen digitalt

For mange af os kan det være sværere end normalt at koncentrere sig, når man arbejder hjemmefra. I hjemmet er der nemlig højst sandsynligt flere distraktioner. Det kan eksempelvis være fjernsynet, vasketøjet og familie eller roommates, der også arbejder hjemmefra..

Det er det oplagte tidspunkt at begynde at træne din opmærksomhed eller begynde at meditere. Ud over en bred række meditation- og mindfulness online-tjenester eller apps, kan du f.eks. oprette en 15 eller 30-minutters meditation eller mindfulness-session via Microsoft Teams eller Skype til hele dit team, hvor i mødes online et par eftermiddage om ugen.

5. Hold dig aktiv med online træning og digital yoga

Vores fysiske helbred er præcis lige så vigtig som vores mentale helbred. Faktisk kan du slet ikke have det ene uden det andet. I de lande, hvor fitnesscentrene stadig er lukket, og der er begrænsninger og regler for at tilbringe tid udendørs, er det især vigtigt at finde andre måder at være aktiv på.

Fysisk velvære har en positiv effekt på vores humør og generelle trivsel. Så hvorfor ikke tilbyde dine medarbejdere adgang til digital yoga, pilates eller andre online træningskurser gennem din platform for medarbejderfordele?

Hvis COVID-19 var sket for ti år siden, ville vi have haft færre muligheder for at holde kontakten og færre ressourcer til at støtte hinandens trivsel. Ovenstående er blot et par eksempler på, hvordan du kan bruge teknologi til at støtte dine medarbejders trivsel. Tag dine forbehold, hold dig sund og støt dine medarbejders velbefindende.


Giv dem de fordele, som de ønsker, ved at downloade vores Employee Benefits Report, som giver et overblik over de vigtigste, mest almindelige og mest værdsatte fordele blandt de forskellige generationer og brancher på dagens jobmarked.

GET EMPLOYEE BENEFITS REPORT