Leder I efter en global benefit-platform? Her er de vigtigste ting, I skal overveje, før I beslutter jer.

Sidst opdateret: 2023-09-017 min læsetid

Medarbejdernes behov ændrer sig i et hastigt tempo, og HR-teams har brug for et fleksibelt system for at kunne imødekomme de individuelle ønsker og behov. Hvis I overvejer at flytte virksomhedens personalegoder til en centraliseret benefit-platform, kommer her en række gode råd til, hvad I skal overveje, før I beslutter jer. Multinationale virksomheder har brug for at kommunikere med medarbejdere på tværs af flere markeder og tilbyde personalegoder, der er både lokale og globale. De udfordringer, som moderne HR-teams står over for, dækker blandt andet effektiv kommunikation til en global arbejdsstyrke, efterspørgsel på forskellige lokale personalegoder, individualisering af medarbejderfordele, automatisering af tilmelding og administration samt målinger på engagement for at kunne dokumentere ROI. I mange virksomheder udgør udgifter til personalegoder en betydelig del af det årlige budget   , så det betaler sig at bruge den bedste teknologi, så I får den bedst tænkelige platform – og sikrer, at medarbejdernes oplevelse matcher den store budgetpost.

3 gode grunde til at investere i en global benefit-platform.

 

1. Opfyld medarbejdernes behov, uanset hvor de er.

Vi ved, at fremtidens arbejde sker globalt, og at de virksomheder, der kan opretholde en multinational arbejdsstyrke, vil trives. Uanset om jeres medarbejdere arbejder onsite i produktionen  eller klarer en måneds fjernarbejde på Bali, har de brug for en strømlinet proces, så de altid har adgang til deres personalegoder. Med en digital platform til personalegoder kan I skræddersy alle jeres løngoder til individuelle markeder og medarbejderbehov og sikre, at platformen altid er tilgængelig, hvor som helst og når som helst.

Forskellige markeder og lande vil have forskellige standarder og uskrevne regler i forhold til personalegoder. Derfor fungerer det ikke med en “one size fits all”-tilgang. Den vil ende med at kræve mere tid og energi i administrationen. En medarbejder, der arbejder på virksomhedens centrale kontor, kan f.eks. have adgang til et fitnesscenter i bygningen, mens en ekstern medarbejder skal have et abonnement til et lokalt fitnesscenter i deres område. En benefit-platform giver HR-teamet mulighed for at tilpasse de forskellige personalegoder, så I får et langt bedre tilbud end med en “one size fits all”-løsning. Denne form for hyper-personalisering gør det muligt for HR-teams at imødekomme medarbejdernes behov og tilbyde dem relevante personalegoder i hele deres employee lifecycle, uanset hvor de er. 

Managing_a_multinational_team2

2. Teknologi, der er mobile-first, skaber engagement.

Med en benefit-platform kan I sende tydelige, relevante og tidsstyrede  beskeder til alle medarbejdere i virksomheden, så alle kan være helt opdaterede med nyheder og vigtige milepæle. Hvis medarbejderne ikke kender til deres personalegoder, vil de ikke bruge dem – og det er spild af penge, som allerede er brugt. Personalegoder er ofte en af de store budgetposter og at sikre, at medarbejderne kender til udvalget, er en af de bedste måder at sikre, at løngoderne bliver brugt og giver værdi.

Ved at bruge HR-teknologi, som er bygget specifikt til at fungere på medarbejdernes smartphones , får medarbejderne mulighed for at håndtere  deres personalegoder og se et Total Reward Statement på deres mest personlige enhed. Muligheden for at tilgå det hele via en app giver også større fleksibilitet og frihed.

Hvis I administrerer personalegoder på globalt plan, er det vigtigt at overveje specifikke behov i hvert land og for hver medarbejder. Den rigtige teknologi sørger for, at medarbejderne får en personlig visning, hver gang de logger ind, og at de har direkte adgang til de personalegoder, der er relevante for dem. Vores seneste rapport viser f.eks., at medarbejderne i Spanien har særligt fokus på personalegoder, der drejer sig om familien, såsom børnepasning eller støtte i overgangsalderen. Her vil en digital benefit-platform give HR-teams mulighed for at nå direkte ud til medarbejdere i Spanien og dele særlige nøglebudskaber vedrørende fleksibilitet og arbejdstidsfordele.


3. Data er guld!

En helt åbenlys fordel ved at bruge en global benefit-platform, er de mængder af nyttige data  , der bliver genereret. I stedet for at skulle sætte jeres lid til eksterne undersøgelser eller fokusgrupper får I svarene direkte. En digital platform vil give jer løbende data i realtid, som kan bruges til at strømline administrationen, og give jer vigtig viden  om hele arbejdsstyrken på en enkel og overskuelig måde. I kan se tilmeldingerne, mens de sker, få viden om, hvilke personalegoder medarbejderne sætter pris på, og indsamle data fra forskellige lande og områder. På den måde kan HR-teams og beslutningstagerne i virksomheden træffe gode, velinformerede, databaserede beslutninger.

Når I har et overblik over, hvilke personalegoder der bliver brugt mest, og hvilke løngoder der efterspørges – og som I ikke har i øjeblikket – så kan I langt nemmere sørge for, at medarbejderne får de personalegoder, de ønsker og har brug for. Og samtidig kan I nemt tracke og dokumentere virksomhedens ROI. En anden stor fordel ved en benefits-platform, der er så rig på data, er, at dataene kan eksporteres i realtid og herefter deles med virksomhedens interessenter – så dataene kan danne grundlag for velinformerede og effektive beslutninger.

Managing_a_multinational_team1

Tænk langsigtet – og se på virksomheden som helhed.

Den perfekte globale platform vil afspejle alle virksomhedens forskellige behov og være relevant for medarbejdere i alle regioner og lande – både de nuværende og de fremtidige. Platformen skal være fleksibel nok til at kunne fortsætte med at tiltrække og fastholde de dygtigste folk på et udfordrende arbejdsmarked. Benify opfordrer enhver virksomhed til at undersøge markedet og finde den bedst tænkelige partner til HR-teknologi – så I kan vokse og skalere i forhold til markedet, uanset om det er 50 nye ansættelser eller 50 nye markeder.

 

Vil du gerne vide mere? Benify har svarene.


Hvilke personalegoder efterspørger medarbejdere i Europa lige nu? 
Hvis I er på udkig efter en benefits-platform til en multinational organisation med ansatte i EU og Storbritannien, er der nyttig viden at hente i vores seneste rapport. Rapporten afdækker resultaterne af en stor årlig undersøgelse blandt 8.000 medarbejdere i 8 europæiske lande, herunder selvfølgelig også Danmark. Her stillede vi spørgsmål om engagement, personalegoder, bæredygtighed og work-life balance, samt hvilke personalegoder der er i højeste kurs lige nu.

Klik herunder for at hente rapporten, og kontakt Benify Danmark, hvis I har spørgsmål 
eller vil vide høre mere om, hvordan vi kan hjælpe.

 


Download The Benefits Factor 2023 

HENT RAPPORTEN