Er fjernarbejde fremtidens primære arbejdsform?

Sidst opdateret: 2022-08-304 min læsetid

Nu hvor ansatte over hele verden i øjeblikket arbejder hjemmefra, pga. COVID-19, har HR-ledere fået til opgave at finde måder at tilpasse sig og samtidig holde forretningen og rekruttering i bevægelse.

Som et resultat har vi været vidne til digitalisering som aldrig før. Flere organisationer og medarbejdere har på meget kort tid skulle tilpasse sig brugen af digitale værktøjer og cloud-baserede løsninger til alt. Uden nutidens HR-teknologi ville arbejde hjemmefra være meget anderledes, måske endda umuligt.

Hvordan påvirkes medarbejdernes produktivitet?

Før COVID-19 var en af ​​de bekymringer, som mange arbejdsgivere havde, hvordan det at arbejde hjemmefra ville påvirke produktiviteten. En Forbes-artikel refererer til en helt ny undersøgelse udført i Californien, der sporer medarbejdernes produktivitet. Resultaterne viste en 47% stigning i medarbejdernes produktivitet, når medarbejdere arbejdede hjemmefra.

En undersøgelse foretaget før COVID-19 af Stanford University viser, at produktiviteten for 16.000 medarbejdere i løbet af en periode på 7 måneder steg til at de var 13% mere produktive, når de arbejdede hjemmefra.

Selvom fjernarbejde altid har været et meget debatteret emne, føler mange arbejdsgivere at de ikke har noget valg, taget regeringen og sundhedsmyndighedernes anbefalinger til COVID-19 i betragtning. Mange er nødt til at kunne arbejde hjemmefra.fremtidens-arbejde

Tillad medarbejdere at arbejde hjemmefra

For at finde ud af mere om de aktuelle HR-udfordringer og deres synspunkter omkring den nuværende eksterne arbejdssituation, gennemførte Benify for nylig en undersøgelse af over 900 HR-fagfolk.

89% af deltagerne i undersøgelsen sagde, at de har tilladt medarbejdere at arbejde hjemmefra under pandemien, mens knap 11% ikke har tilladt medarbejdere at arbejde hjemmefra på grund af virksomhedens politik eller praktiske begrænsninger.

Selv om meget har ændret sig på det seneste, siger 74% af respondenterne, at deres medarbejdere også havde mulighed for at arbejde hjemmefra før pandemien, men kun når det var nødvendigt og først efter at have fået deres leders godkendelse.

Gør det muligt at arbejde hjemmefra

På trods af pandemien har HR-teknologien fortsat muliggjort rekruttering. Gennem en platform til administration af personalegoder, har arbejdsgivere været i stand til at bruge de digitale preboarding-, onboarding- og offboarding-værktøjer, som kan findes i platformen. Leder du efter tips til digital rekruttering? Så kan du læse vores artikel om, hvordan man byder nye medarbejdere velkommen, selvom de arbejder hjemmefra.

Fra medarbejderapps, der tillader push-meddelelser til arbejdstelefoner, til online møder og chat-tjenester – på mange måder kan man argumentere for, at målrettet kommunikation mellem arbejdsgiver og medarbejder aldrig har været bedre. Gå ikke glip af vores 5 tips til kommunikation med medarbejdere, der arbejder hjemmefra.

Hvis du vil fremme medarbejderens produktivitet og vise at du støtter op om deres sundhed, kan du give dem muligheden for at opgradere deres hjemmekontor og forbedre deres nye arbejdsmiljø, nu når størstedelen af din arbejdsstyrke arbejder hjemmefra. Hvis medarbejderen har faste hjemmearbejdsdage, er det nu muligt at tilbyde sine medarbejdere kontormøbler, tilsvarende virksomhedens standard. Kontormøbler.dk er, som noget nyt i år, leverandør af bruttolønsgoder i gennem Benify. Book en demo for at lære mere.fremtidens-hjemmearbejde

Hvad synes HR-fagfolk i dag?

Hvordan har tingene tilpasset sig ift. HR i denne periode med usikkerhed, og har holdningerne til at arbejde hjemmefra ændret sig? Hvordan vil holdningerne være over for fjernarbejde, når der ikke længere er risiko for infektion eller det ikke længere er nødvendigt at arbejde hjemmefra?

77% af respondenterne siger, at de har i sinde at tillade medarbejdere at fortsætte med at arbejde hjemmefra, hvis de vil. Hvad med arbejdsgivere, der tidligere ikke tillod deres ansatte muligheden for at arbejde hjemmefra inden pandemien? 1 ud af 10 siger, at de vil tilbyde deres medarbejdere muligheden i fremtiden.


Så vil fjernarbejde være det nye normale? Se vores resultaterne af vores undersøgelse ved at downloade vores minirapport, Hvordan HR er blevet påvirket af 2020-pandemien i dag!

RAPPORT OM HR ARBEJDE I 2020