Efterspurgte medarbejderfordele: Europæiske medarbejderes ønsker

Sidst opdateret: 2023-01-114 min læsetid

At sige, at corona pandemien forstyrrede vores liv i 2020, ville nok være en underdrivelse. Alt lige fra friheden til at rejse, fritid med venner og familie samt arbejdslivet, som vi kender det, ændrede sig, da COVID-19 kom til.

Som svar på pandemien blev organisationer over hele verden tvunget til at tilpasse sig nye måder at arbejde på, hvilket krævede, at organisationer digitaliserede mange af deres aktiviteter natten over. Flere organisationer måtte straks genoverveje forældede arbejdsmodeller, mens medarbejdere endelig havde chancen for at demonstrere, at fjernarbejde og fleksibel arbejdstid ikke kun er muligt, men også bidrager til en større work life balance og i nogle tilfælde endda kan øge produktiviteten

I dag har vi ikke kun ændret hvordan, hvornår og hvor vi arbejder; medarbejdernes ønsker har også ændret sig. For at finde ud af nøjagtigt, hvad medarbejderne ønsker sig, gennemførte vi en undersøgelse af mere end 58.000 ansatte i hele Europa. Resultaterne var øjenåbnende!

Generelt lav tilfredshed

Vi spurgte respondenter i Storbritannien, Frankrig, Sverige, Danmark, Tyskland og Holland, hvor tilfredse de er med deres nuværende medarbejderfordele.

Selvom de mest tilfredse medarbejdere findes i Holland, er det kun mindre end halvdelen af ​​de hollandske medarbejdere som mener, at de er meget tilfredse med de fordele, som deres arbejdsgiver tilbyder dem.

Tyskland (37%) kommer på andenpladsen efterfulgt af Danmark (35%), Storbritannien (33%), Frankrig (32%) og endelig Sverige (29%). Det er under alle omstændigheder tydeligt, at nutidens arbejdsgivere bør gennemgå deres nuværende benefits strategi. Hvis du har brug for hjælp, så gå ikke glip af vores fem trin til en vellykket benefits strategiusual wanted benefits

Medarbejdere fortæller hvad de virkelig ønsker sig

Hvilke personalegoder er det så præcist, at medarbejderne ønsker sig i dag? I vores undersøgelse bad vi deltagerne om at vælge tre goder, som de ville ønske at deres arbejdsgivere tilbød dem. Nedenfor fremhæver vi de to øverste for hvert land, men for at få en komplet ide om de tre mest populære personalegoder, så sørg for at downloade The Future of Work Report: Employee Benefits and Work Trends in Europe.

UK

1. Økonomiske fordele (fx bonusser, aktier, overskudsdeling osv.) (26,52%)
2. Orlov og arbejdstid (f.eks. ferieudveksling, reduceret arbejdstimer) (22,40%)

Tyskland

1. Finansielle fordele (28,11%)
2. Pensionsydelser (25,59%)

Danmark

1. Finansielle fordele (24,77%)
2. Orlov og arbejdstid (18,27%)

Frankrig

1. Finansielle fordele (41,90%)
2. Pensionsydelser (18,23%)

Holland

1. Finansielle fordele (33,45%)
2. Fordele vedrørende mad og drikkevarer (18,08%)

Sverige

1. Rabatter til privat forbrug (22,99%)
2. Økonomiske fordele (22,06%)

Most wanted benefits Benify

Resultaterne er klare. Da pandemien for millioner af ansatte verdens over har forårsaget økonomisk usikkerhed, er det ikke overraskende, at folk søger en mere sikker fremtid ved at vælge pensionsydelser og andre økonomiske fordele, som deres vigtigste medarbejderfordele i dag. For at få en omfattende guide til vigtigheden af ​​økonomisk trivsel, så download vores e-bog, Financial Wellness: The Topic You Can't Afford to Ignore.

På trods af at mange kontorer i hele Europa stadig er lukket, og at millioner af europæere stadig arbejder hjemmefra, er orlov og arbejdstid (f.eks. ferieudveksling og reduceret arbejdstimer) også blandt de medarbejderfordele, som medarbejderne ønsker, at deres arbejdsgivere tilbyder. Dette understøtter teorien om, at vi har set slutningen på den traditionelle 8-16 arbejdsmodel - medarbejdere søger større fleksibilitet.


Vil du læse flere resultater fra vores hidtil største europæiske undersøgelse? Download rapporten om fremtidens arbejde The Future of Work Report: Employee Benefits and Work Trends in Europe i dag!

FUTURE OF WORK REPORT